KRISTIANSAND: – Vi fikk åtte stoler. De skal trekkes om, for fargen er jo forferdelig. Vi skal bygge en liten kinosal i kjelleren i det nye huset vårt, forteller Solveig.

I går morges var det tett på ville tilstander i sal fire i Fønix.

Stort oppmøte

Klokka seks kom de første for å stille seg i kø ute i Vestre Strandgate. Det var kompistrioen Kim Pham, Henrik Johannessen og Christer Eriksen. De skulle ha fire stoler hver til gutterommene.

I alt kom 23 stykker. Og like før 08.00 åpnet kinosjef Petter Benestad dørene. Folk ramlet inn i sal fire som en dueflokk på jakt etter brødsmuler.

OG vel inne ventet cirka 100 spanske stoler fra 1984 på nye eiere. Men så var det skruene da. De fleste hadde med seg fastnøkler, mens behovet var stjernetrekkere. Virvar ble resultatet.

Guttegjengen som kom først, endte med å bli passert av mange med litt mer skru-erfaring.

– Vi holder oss for oss selv oppe i hjørnet, fortalte Hans Wilhelm Egeland.

Å tenke på alt

Luringen valgte siste rad med fem stoler. Dermed fikk han med seg nok endestykker – og dessuten regnet han med at stolene bakerst i hjørnet er absolutt minst brukt.

Det gjelder å tenke på alt. TVS Sørs reporter Christian Thorkildsen gjorde det. Han lette etter gamle billetter på gulvet. Og jammen ramlet det ikke ut noen fra skjulte steder i stolene.

For eksempel «Die Hard 2» som gikk i sal fire 2. november 1990 eller «Basic Instinct» fra 92. Slikt gir grunn til mimring, men kanskje også noen tanker om litt dårlig renhold . . .

I dag rykker nye arbeidsfolk inn i sal fire. 9. mars åpner den som VIP-sal – Skandinavias aller flotteste, ifølge kinosjefen.