MANDAL: E 39 ble stengt ved Valand etter ulykken og ble ikke åpnet for tidlig tirsdag morgen. Det er blitt gjort opprydningsarbeid på stedet i løpet av natta, og trafikken skal nå gå som normalt.

Føreren av traileren kom fra hendelsen uten skader, men traileren var lastet med gassflasker som kunne fyke av gårde som prosjektiler, dersom ventilene ble ødelagt.

— Traileren kantet i en krapp sving ved Valand. Den ligger ute av veien, men dro med seg noen lysmaster som sperrer veien, sier Øystein Vellesen, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til fvn.no. Føreren kom uskadet fra velten.

Grafikk: Jeppesen/Fædrelandsvennen Gass

Traileren var lastet med helium eller lystgass, og brannvesenet er på stedet.

— Vi må ha en spesialbil til å losse disse flaskene, som er skadet, men ikke gått hull på, sier Vellesen.

- Er det eksplosjonsfare?

  • Det er ingen eksplosjonsfare, men om ventilene går av så kan disse flaskene fyke av gårde som et prosjektil. Men det er er ikke skjedd noe til nå, og det er en minimal fare for at det skal skje noe, sier operasjonslederen.

Omkjøring

NCC har ordnet omkjøring via Mandal og Holum på riksvei 455 og via Dølebro på riksvei 459. Biltilsynet ble også kalt ut, som rutine når store kjøretøy er innblandet i trafikkuhell, for å sjekke om det er noen feil ved kjøretøyet.