KRISTIANSAND: Kristiansanderen, som er tidligere straffedømt, brøt torsdag 21. september i fjor seg inn i to dagligvareforretninger, ett gatekjøkken og tyvlånte to biler.

Lovbruddene skjedde kun ett år etter at 17-åringen ble domfelt for forsøk på ran. Han har i denne perioden også vært i bestittelse av betydelige mengder narkotika og også prøvd å omsette dette.

17-åringen har slitt med store rusproblemer, og retten finner det formildende at han nå er inne i et rehabiliteringsprogram og har kontakt med en rusklinikk. I tillegg har den unge lovbryteren begynt på skole.

Med tanke på den utviklingen tiltalte har hatt, finner Kristiansand tingrett det derfor uforsvarlig å dømme 17-åringen til en fengselsstraff, da det mest sannsynlig vil sette han tilbake.

Dette gjør de med denne begrunnelsen: "Når en ungdom med kriminell fortid, i samarbeid med barnevernet, forsøker å komme på rett kjøl, er det grunn til å søke og legge forholdene til rette for fortsatt rehabilitering, også gjennom den straffereaksjon som gis..."