KRISTIANSAND: Mannen ble pågrepet av politiet mandag kveld, og ble deretter brakt til arresten ved Kristiansand politistasjon. Polititjenestemennene på stasjonen mente imidlertid at mannen burde undersøkes av lege.

Mannen ble derfor brakt til legevakten ved Sørlandet sykehus i Kristiansand av politiet, men ble sendt tilbake til arresten.

Etterforskes

— Jeg kan bekrefte at en godt voksen mann ble innbrakt i går kveld. Han ble framstilt for lege, men kom tilbake til oss, og ble etter kort tid funnet død i arresten, sier seksjonsleder ved Kristiansand politistasjon, Hans Kristian Sødal, til fvn.no.

Agder politidistrikt vil ikke kommentere hvorfor mannen ble pågrepet, eller hvor lenge han satt i arresten før han ble funnet død.

— Saken etterforskes nå videre av Spesialenheten for politisaker, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne.

Straksetterforskning

Spesialenheten fikk melding om hendelsen klokken 21.50. Tre etterforskere er tirsdag formiddag på vei fra Hamar til Kristiansand for å etterforske saken.

— Vi ble kontaktet av politiet i Agder i går kveld, og fikk melding om et dødsfall i arresten. Det ble satt i gang straksetterforskning, noe som er rutine i alle saker hvor personer dør mens de blir tatt hånd om av politiet, sier Liv Øyen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Øst-Norge.

Obduseres

Avdøde vil ifølge Spesialenheten bli obdusert så fort det lar seg gjøre. Liket er sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo, men en foreløpig obduksjonsrappport vil trolig ikke være klar før om noen dager.

— Vi har foreløpig ingen formening om hva som har skjedd eller dødsårsaken. Det skal vi etterforske nå, sier Øyen.

Avhør

Siden varslingen av pårørende foreløpig ikke er fullført, vil ikke Spesialenheten opplyse verken alder på mannen eller hva han ble pågrepet for.

— Etterforskerne vil innlede avhør i saken, og vil foreta både taktisk og teknisk etterforskning. Det vil bli samlet inn den informasjonen som trengs, sier Øyen.

Fvn.no kommer tilbake med mer.