KRISTIANSAND: Flere patruljer ble fredag kveld satt inn i jakten etter mannen som ranet Statoil-stasjonen i Elvegata. Ranet skjedde like over klokken 21.30. — En person kom inn på stasjonen og truet betjeningen med kniv. Deretter stakk han fra stedet, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Mørkeblå boblejakke

Det er foreløpig uklart hvor mye raneren fikk med seg. I 00.30-tiden natt til lørdag var ingen pågrepet.

— Vi har opplysninger om at han forsvant ned Elvegata mot Tangen til fots, sier operasjonslederen.

Politiet har imidlertid et godt signalement å gå etter. Raneren skal ha vært iført en mørkeblå boblejakke med hette og en mørk treningsbukse med glidelås nederst. På jakken var det et hvitt merke i brysthøyde. Han hadde også på seg hvite joggesko som var sorte bak, og bar på en hvit plastpose.

Under ranet skal raneren ha dekket til ansiktet.

— Han hadde et sort skjerf eller tørkle over ansiktet. Mannen var rundt 1,75 meter høy, og ble oppfattet som lys i huden, sier Steinsland.

- Hang ved en scooter

En drosjesjåfør som stod parkert ved Statoil i Elvegata forteller til fvn.no at han så raneren.

- Jeg kom til stasjonen om lag klokken 21. Da la jeg merke til en person som stod og hang ved en scooter. Jeg gikk inn i butikken og var der i rundt 20 minutter. Like etter at jeg kom ut gikk denne personen inn på bensinstasjonen og ranet den unge kvinnen som stod bak disken. Ansiktet var halvt tildekket under ranet, sier drosjesjåføren.

— Jeg mener han kan være i midten av 20-årene, sier sjåføren til fvn.no.

Ansatt avhørt

Det kan være snakk om at han har fått med seg et større pengebeløp.

Det var kun en kvinnelig ansatt til stede på bensinstasjonen da ranet skjedde. Hun ble fredag kveld avhørt ved Kristiansand politistasjon.

— Hun har vært inne til avhør, og er blitt tatt hånd om av sjefen ved bensinstasjonen, sier operasjonslederen.

Stasjonen ble fredag kveld avsperret, mens politiets kriminalteknikere gjorde tekniske undersøkelser. Politiet har sikret seg video fra overvåkningskameraer.

Foto: Vegard Nekstad