Kristiansand: Mannen var tiltalt både for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, og for å ha drukket etterpå, når han måtte forstå at kjøringen medførte politietterforskning. I Kristiansand tingrett sørget meddommerne Ina Insam og Roger Njærheim for at han ble frifunnet for selve kjøringen i ruset tilstand, men en samlet rett dømte ham for å ha drukket i etterkant.

Ifølge mannen mistet han skoen under kjøring, og den satte seg fast mellom bremsepedalen og gasspedalen, slik at bilen akselrerte. Bilføreren fikk problemer i en sving, kolliderte med et trafikkskilt og havnet inn i autovernet. Etter kjøringen drakk han, ifølge sin rettslige forklaring, to sterke vodkadrinker og noe øl.

De to meddommerne mener det er rimelig tvil om han kjørte i ruspåvirket tilstand. Rettens mindretall, dommerfullmektig Erlend Malde, er overbevist om at mannen var påvirket da han kjørte bilen. Avgjørende for mindretallet er at forklaringen til tiltalte ikke stemmer med vitnene, og at tiltalte har forklart seg forskjellig og endret forklaring om hva han drakk og når han drakk. Dessuten har mindretallet stusset kraftig over at ruspåvirkningen på over to i promille stemmer overens med det tiltalte har forklart, noe dommerfullmektigen mener svekker mannens troverdighet.

Selv om pensjonisten ble frifunnet for selve ruskjøringen, ble han likevel dømt for å ha drukket i etterkant av en kjøring som han måtte forstå medførte politietterforskning. Retten har fastsatt straffen til 21 dagers fengsel og en bot på 40.000 kroner. I tillegg må han være uten førerkort i 15 måneder.