BIRKENES: — Motorsykkelen er det beste sporet vi har i saken. Så vi håper på publikums hjelp til å finne ut av hvem som kan eie denne, eller hvor den som regel er hjemmehørende. Får vi ikke det er det ikke noe som tyder på et snarlig gjennombrudd i saken, opplyser etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon, Leif Viken, til fvn.no.

Truet med pistol

Politiet fikk melding om ranet klokken 12.06 mandag. En mann bevæpnet med pistol kom inn i banken og truet kundene i banken til å legge seg på gulvet og de ansatte til å gi fra seg penger. Ranet var svært grovt og raneren rettet pistolen mot hodet til en av de ansatte.

— Mannen som var inne i banken og utførte selve ranet hadde på seg en relativt lang beige jakke. Han skal være et sted mellom 180 til 190 centimeter høy og hadde normal kroppsbygning, forteller Viken.

Videre skal raneren hatt på seg en motorsykkelhjelm. Under hjelmen hadde han en sort hette.

- Spesiell MC

Selve ranet skal ha vart i to til tre minutter. Mens ranet pågikk ventet ranerens kompanjong på utsiden på en motorsykkel. Mannen som ventet på utsiden skal være noe lavere enn raneren. Han skal hatt på seg en litt lysere hjelm, blå bukser og en mørk jakke.

— Siden de hadde på seg hjelmer er det jo ikke så lett å kjenne igjen ansiktene deres. Derfor håper vi i stedet at noen vil kjenne igjen motorsykkelen som er meget spesiell, sier etterforskningslederen.

Grønne felger

Motorsykkelen, som ikke hadde skilter, skal være en knall gul racingsykkel med grønne felger. Ifølge Viken kan det også hende at det gule er blitt malt over noe som var grønt.

MOTORSYKKEL: Det er denne motorsykkelen som politiet håper at kan være med til å oppklare ranet av banken. FOTO: Overvåkningskamera

— Den er blitt observert i området Birkeland onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag og mandag. Det er mange som har sett den, men ingen har observert den med skilter på, forteller Viken.

Siden motorsykkelen er såpass karakteristisk håper Viken at noen kanskje vet hvem som eier den, eller hvor den hører hjemme til vanlig.

— Er det noen som vet noe om denne motorsykkelen vil vi gjerne at de tar kontakt med oss i politiet, oppfordrer han.

Over 100.000 kroner

Tidligere er det blitt skrevet at ranerne kom seg av gårde med et beløp i underkant av 100.000 kroner. Viken kan fortelle at det var mer enn det.

— I norske kroner kom de seg av gårde med et mindre beløp, men de fikk med seg et betydelig beløp i valuta. Beløpet er mindre i banksammenheng, men betydelig i andre sammenhenger, forklarer han.

Han vil ikke ut med det eksakte beløpet, men det er altså betydelig større enn hva man først antok.