KRISTIANSAND: Politiet valgte i ettermiddag å løslate 35-åringen, etter at det ikke lenger forelå noen fare for bevisforspillelse. 35-åringen eier huset i Gyldenløves gate som politiet aksjonerte mot tidligere denne uken.

Huseierens forsvarer, Anita Jarvoll Hekneby, bekrefter at klienten ble løslatt i dag.

— Utover det ønsker jeg ikke å si så mye, siden jeg ikke har fått satt meg ordentlig inn i saken ennå, sier Hekneby.

35-åringen, samt en 52 år gammel mann fra Kristiansand, ble pågrepet samtidig som razziaen ble gjennomført. Begge ble siktet for på ulike måter å ha tilrettelagt for prostitusjonsvirksomhet.

Les også: Tre siktet for hallikvirksomhet

Fremstilles for fengsling

I boligen befant det seg to kvinner som politiet mener har solgt seksuelle tjenester. Disse to kvinnene har adresse i Spania. I huset til 35-åringen var det også en 49 år gammel kvinne av fransk opprinnelse. Alle tre ble tatt inn til avhør, og i løpet av avhørene bestemte politiet seg for å ta ut siktelse mot 49-åringen. Hun vil ifølge Leknesund bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

— Vi frykter hun vi unndra seg straffeforfølgelse ved løslatelse, siden hun ikke har noen tilknytning til Kristiansand, sier politiadvokat Carl Henning Leknesund til fvn.no.

Politiet ønsker ikke å uttale seg detaljert om hvilke ulike roller de tre skal ha hatt, men ifølge Leknesund har 49-åringen hatt en organisatorisk rolle i prostitusjonsvirksomheten.

— Dette har vært av en slik art at hun har bidratt til å fremme andres prostitusjon. Det har særlig gått på praktiske gjøremål, sier Leknesund, som legger til at det skal svært lite til for å gjøre seg skyldig i medvirkning til prostitusjon.

52-åring løslates i morgen

Ifølge Leknesund vil den siste av de tre siktede trolig bli løslatt fredag morgen.

— Vi håper å sikre at det ikke foreligger bevisforspillelse innen den tid. Han blir dermed sannsynligvis løslatt, sier Leknesund.

Fredag vil politiet gjennomføre et rettslig avhør av en av de spanske kvinnene som politiet mener har solgt seksuelle tjenester. Det gjør de for å sikre seg en forklaring som kan brukes i en eventuell rettssak mot de tre siktede.

52-åringens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, ønsker ikke å si så mye om saken før dette avhøret er gjennomført.

— Mye vil være avklart etter dette, sier Johnsen, som snakket kort med sin klient i dag.

— Han sier han ser på det hele utenfra. Foreløpig holdes han av politiet på grunn av skjellig grunn til mistanke, så vil tiden vise om siktelsen mot ham blir opprettholdt, sier Johnsen.

Ifølge Leknesund er det ingenting som tyder på at noen av de siktede er involvert i menneskehandel.

— Vi kan ikke utelukke det, men etterforskningen hittil tyder ikke på at dette er tilfellet i denne saken, sier Leknesund.