Etter det Fædrelandsvennen får opplyst, sendte Lars T. Ugland brev til Agder politidistrikt i oktober. I dette brevet, som skal være skrevet på engelsk, stilte Ugland flere spørsmål rundt farens dødsfall. Spørsmålene skal ha dreid seg om hendelsesforløpet rundt dødsfallet.

Johan Jørgen Ugland døde i sitt hjem i Grimstad 24. mars. Ugland (88) og hans 30 år yngre kone Ellen Ugland, som døde mandag denne uken, hadde dagen før kommet hjem fra en tur til USA. De hadde vært på spasertur, og etterpå hadde Ugland gått i boblebadet, som var hans fristed hjemme. Det var her han ble funnet død av kona.

I brevet fra Lars T. Ugland blir det blant annet pekt på at det ikke ble gjennomført noen obduksjon av faren.

– Det var ingen anmeldelse som kom til oss, sier politistasjonssjef Steven Hasseldal ved Grimstad politistasjon til Fædrelandsvennen. – Det ble gjennomført avhør av to personer. Ingen er eller var mistenkt, og dette er en sak vi ikke har noen grunn til å hausse opp i det hele tatt. Politiets arbeid med saken var helt rutinemessig, presiserer Hasseldal.

Hoppe over

Det var de to arvingene til Ugland-imperiet, Ellen Ugland og Knut Nikolai Tønnevold Ugland, som var til avhør hos politiet. Begge ble avhørt 25. november.

Etter disse to avhørene er saken formelt sett henlagt.

Lars T. Ugland har nå fått svar fra politiet, og skal ha slått seg til ro med svarene han fikk.

Fædrelandsvennen var i går i kontakt med Lars T. Ugland, som nå bor på Isle of Man. Han vil ikke uttale seg om saken.

Lars T. Ugland (61) er den mellomste av Johan Jørgen Uglands tre barn. Fram til 2000 hadde han flere sentrale verv i sin fars selskaper, og var regnet som arvtaker til selskapene før hans far bestemte seg for å hoppe over et ledd.

I 2000 ble hans rolle i selskapene redusert og han fikk heretter kun jobbe som rådgiver. Senere har han bygd opp sin egen shippingvirksomhet.

Problemer

Etter det Fædrelandsvennen forstår, slo mange av de naturlige arvingene seg til ro med at Knut Nikolai Tønnevold Ugland ble en av de to arvingene etter Johan Jørgen Ugland. Men Lars T. Ugland hadde i likhet med flere andre større problemer med å akseptere og forstå at Ellen Ugland skulle arve så mye. Det ble tatt initiativ til juridiske vurderinger av testamentet, men dette skal ha vært uangripelig rent formelt.

Lars T. Ugland bor nå på Isle of Man, der han driver rederiet LT Ugland Shipping. Ifølge rederiets hjemmesider har selskapet for tiden en flåte på tre skip, der det siste ble levert i januar i år.