KRISTIANSAND: — Når private betaler, forlanger veivesenet dyre toplanskryss. Når de selv betaler, ser det ut til å være mer enn greit nok med rundkjøring, sier Eiksaa.

Eierne av Mjåvann Industriområde AS (Terrengtransport AS, Frustøl AS og Kjetså Eiendom AS) ble pålagt å bygge krysset, hvis de skulle få lov å selge flere næringstomter. Det siste året har byggearbeidene pågått – og skapt en flaskehals på en allerede køutsatt veistrekning

— Det blir mye bedre nå, og vi er fornøyd, sier Eiksaa.

Mandag kunne krysset åpnes. Prosjektet har kostet drøyt 20 millioner kroner.

Veivesenets kontaktperson i prosjektet, Svein Kristofersen, avviser at veivesenet krever bedre løsninger av private enn av seg selv.

— Ei rundkjøring ville ikke fungert her på grunn av bakken. Nå har vi fått et flott kryss. Før måtte trafikantene krysse motgående kjørebane for å komme til industriområdet. Den nye broa gjør at det ikke er noe problem. Dessuten er det blitt mye bedre for myke trafikanter, sier han.

- Men på Rosseland få kilometer unna bygde dere rundkjøring?

— Kan ikke sammenliknes. Et toplanskryss der ville fort kostet over femti millioner. Dessuten er jo det noen år siden. Private utbyggere kan egentlig velge selv. Vil de bygge stort ut, må de ta med seg noen kostnader i infrastruktur, sier Kristofersen.