AGDER / LYNGDAL: — Det er veldig glatt vest i Vest-Agder nå. Det har kommet et nedbørsområde som har dratt innover på Sørlandet som ikke er bra på en kald veibane, fortalte Tone Borgersen, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen til fvn.no onsdag kveld.

I går kveld og i hele natt har salt- og strøbiler i Agder-fylkene hatt nok å gjøre. Alt disponibelt mannskap er ute på veien. Det er speilblankt på flere strekninger.

Vegtrafikksentralene i Agder og Rogaland rapporterte i går kveld at såpeføret dro seg fra Rogaland og innover mot Agder. Politiets patruljer vest i Vest-Agder har i natt bekreftet at det er vanskelige kjøreforhold.

Følg trafikkmeldingene her.

Meldingene om såpeføret begynte for alvor å komme inn til Agder-politiets operasjonssentral i går kveld.

Tips fvn.no om hendelser i trafikken. Sms/mms/tlf 03811 eller tips@fvn.no

Ingen ulykker

Det er ikke rapportert om trafikkulykker med personskade på isføret, men det har vært rene trafikkuhell.

— Klokka 23.59 fikk vi melding om trafikkuhell uten personskade på riksvei 43 mellom Farsund og Lyngdal. En bilist hadde kjørt inni en trafokiosk like før bomstasjonen på grunn av glatta. Han måtte ha hjelp av bilberging, forteller operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

I Skomrakbakken i Lyngdal skapte også en bil problemer rundt midnatt.

En Mercedes personbil hadde problemer og Viking Lyngdal ble tilkalt for å berge bilen. I forbindelse med beringsoperasjonen skal redningsbilen ha sklidd utenfor veien og inn i fjellveggen. Viking Kvinesdal ble tilkalt for å bistå, men redningen ble en traktor fra KVS Lyngdal.

(Les mer under bildet)

— Vær oppmerksom

Både Agder-politiet og vegtrafikksentralen ber folk være svært oppmerksomme på forholdene hvis de skal ferdes i trafikken.

Fredag i forrige uke slo været plutselig om på Sørlandet og førte til såpeglatte veier og flere ulykker. Vegtrafikksentralen frykter at det kan bli samme forhold nå.

— Hvis det blir like ille som det var på fredag så vil jeg anbefale folk som skal ut å kjøre om å tenke seg om en gang til om det virkelig er nødvendig, avslutter Borgersen hos Vegtrafikksentralen.

LES OGSÅ: Ekstremt glatte veier over hele Sørlandet

Tips fvn.no om hendelser i trafikken. Sms/mms/tlf 03811 eller tips@fvn.no