KRISTIANSAND: — Vi har vedtatt et forslag om å avvikle Agderrådet i løpet av resten av denne kommunestyreperioden. Nå sendes dette ut til kommunene og fylkeskommunene, og de blir bedt om å ta stilling til dette helst i løpet av januar-februar. Så ønsker vi å lage en overgang til regionplanarbeidet ut fra dette og videreføre samarbeidet der, sier leder i Agderrådet, Oddvar Skaiaa.

Det var på et møte på Quality Hotel & Resort i Kristiansand torsdag utvalget kom til denne konklusjonen. Som for øvrig ikke var uventet. Mange har ment at Agderrådet var i ferd med å utspille sin rolle.

Det var dermed ingen gravølstemning i møterommet.

— Jeg har grunn til å tro etter stemningen rundt bordet at en nedleggelse vil bli godtatt. Vi ser at regionplanen kommer inn og dekker disse områdene som vi har stelt med, ja, bredere også. Så det blir et bredere engasjement i forbindelse med denne planen. Men utvalget støtter ikke de sure oppgulpene om Agderrådet. Vi mener rådet har vært veldig viktig i flere sammenhenger, og vi har jobbet godt på mange områder. Men vår begrensning har vært at vi skal bare jobbe med prosjekter og tiltak som det er enighet om i alle kommunene. Nå omorganiserer vi arbeidet vårt, sier Skaiaa.

Og legger til:

— Det var en del som sa da rådet ble dannet, at dette kom til å bli et supperåd. Men den kritikken forsvant fort. For her tok vi tak i viktige ting. Jeg tror mange ikke har forstått hvordan rådet har arbeidet. Det er jobbene i underutvalgene som har vært viktig. Vi har vært betydelige leverandører på vei og universitet. Og jeg tror rådets arbeid har vært ganske avgjørende for begge deler. Når vi kommer til andre deler av landet spør folk oss: «Jammen kjære, hvordan har dere fått dette til? Dere får jo til så mye?» Av tre OPS-prosjekter fikk vi to til Agder!