KRISTIANSAND: — Det er naturlig å tenke at det er de samme gjerningsmennene. Fremgangsmåten er den samme, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Den første meldingen om innbrudd fikk politiet klokken 07.49. Da hadde uvedkommende brutt seg inn på en adresse i Markens gate, og det har vært tyveri fra første, tredje og femte etasje.

— Det kan se ut som tyvene har kommet seg inn i bygget 2.etasje via taket. De har brutt opp et vindu og stjålet en mobiltelefon hos en bedrift, forteller Osaland.

Videre har tyvene tatt seg oppover i etasjene, og blant annet stjålet ni laptoper fra Kristelig folkepartis lokaler. På samme adresse har tyvene også tatt med seg en laptop.

— De har brutt seg ut igjen via en hoveddør i første etasje. Vi har hatt åstedsundersøkelser der, så får vi se om vi får noen spor, sier Osaland.

Men litt senere kommer det en ny innbruddsmelding til politiet. Denne gangen fra Kristian IVs gate 15. Der har det vært innbrudd hos bedriften Himmelrike for kvinner.

— Der er det brutt opp en bakdør, og pengene i vekslekassa har blitt borttatt. I tillegg har det vært innbrudd i en fiskeutstyrsbutikke på samme adressen, forteller operasjonslederen.

Og det er kanskje denne butikken det har gått verst utover i løpet av nattens tyveriraid.

— Der er det stjålet 3000 kroner fra en vekslekasse, pluss et større beløp som lå innelåst på bakrommer, sier Osaland, som ikke vil ut med hvor stort beløp det er snakk om.

Og politiet mistenker altså at gjerningspersonene er de samme på begge adressene.

— Vi har vel kanskje noen i tankene som pleier å operere på denne måten. Det er jo fem bedrifter som har blitt besøkt i natt. Hvis noen har gjort alt sammen så har de jo fått med seg litt. Det er jo mye å bære med seg også, påpeker Osaland.