FLEKKFJORD: — Jeg er bare så kjempeglad. Heretter skal jeg sette mye mer pris på livet. Et lite knips eller et feiltrinn så kan hele livet være over, sier Gunnar Hunsbedt (22) fra senga på Flekkefjord sykehus. Sønnen til rallycross-kongen Ludvig Hunsbedt svevde lenge mellom liv og død. Nå er han på livets rette side etter ulykken 12. januar.

MARGINENE.

  • Først var jeg så glad for at det bare var jeg som var skadet, men så ble jeg fortalt at kameraten min, Tor Jonny Svindland, ble drept. Han satt rett bak meg da det smalt. Bare små marginer gjorde at det var han, og ikke jeg som ble drept, sier Gunnar Hunsbedt. I tillegg mistet han sin hjertesyke kompis Christer Lunde for kort tid siden. To kamerater har gått bort i løpet av kort tid, og det preger Gunnar Hunsbedt sterkt.

Fredag ble Gunnar overført fra sykehuset i Stavanger. Hver eneste dag har pappa Ludvig sammen med Gunnars samboer Gina Sandal tatt turen til Rogaland for å besøke ham.

STORE FREMSKRITT.

— Han gjør fremskritt dag for dag. Selv om han ikke kan gå, ser jeg at han kan bevege beina nå, sier pappa Ludvig smilende.

Gunnar fikk skader på leveren, på milten, mistet ei nyre, punkterte ei lunge og han fikk smelt inn tarmene. Det førte til utrolig mye magesmerter, og Gunnar har slitt hardt i tiden etter ulykken. I tillegg ble det en rekke brudd i ryggvirvlene og fire brudd i bekkenet. På Ullevål sykehus ble det operert inn ei stålplate for å holde bekkenet på plass.

— Jeg er bare så utrolig glad for at jeg lever. Rullestol kunne ha vært et resultat, men jeg er så ufattelig glad for at jeg ser ut til å få et liv uten veldig store mén, sier Gunnar.

Pappa Ludvig smiler bredt. For hver eneste dag har han sett fremskritt for sønnen som har jobbet på pappas delelager i Kvinesdal. Ludvig Hunsbedt er Volvo-forhandler, og selger bra i vestre deler av Vest-Agder. I går gledet han seg aller mest over at sønnen klarte å bevege beina.

— Det har vært en tung tid. Jeg husker lite fra selve ulykken. Bare noen skrik og selve smellet. Etterpå er det veldig mange sorte hull. Husker at jeg skulle i helikopter til sykehuset i Stavanger, og at jeg gledet meg fordi jeg alltid hadde lyst til å fly helikopter. Kjipt at jeg ikke husker noe fra selve flyturen, ler Gunnar.

SKAL PÅ BEINA.

Han har humør, og velger å sette seg bittesmå mål i livet fremover. Først skal han opp på beina. Det vil skje om fire-fem uker, men legene regner med at det vil gå flere måneder før han kan gå som før. Så fort han klarer seg selv, skal han ha med seg samboeren Gina Sandal på en ukes ferietur til Tyrkia.

— Egentlig er det veldig rart. Trafikkulykker tror du alltid skal ramme alle andre, men ikke en selv, sier Gunnar fra sykesenga. Et positivt glimt i situasjonen er at han nå får masse besøk at venner og kompiser. Da han lå på sykehus i Oslo og Stavanger var det langt større avstander. Men i Stavanger fikk han besøk av mor og far, og samboeren Gina hver enste dag.

— Jeg glemmer aldri da mor og far kom på besøk på intensivavdelingen rett etter ulykken. Det var stort.

— Der og da forsto vi at han svevde mellom liv og død. Vi er evig takknemlig for flinke leger, sier rallycross-esset Ludvig Hunsbedt.

— Jeg kunne ha lyst til å kjøre rallycross, men jeg har sett hvor mye jobb det er for pappa i forkant og etterkant av løpene. Jeg tror heller han får ta seg av rallykjøringen. Det viktigste for meg nå er å komme meg opp på beina, sier Gunnar Hunsbedt.