ARENDAL: To biler kolliderte

16.25: En bil ble påkjørt bakfra på fylkesvei 420 ved Plankemyra omsorgssenter i Arendal. Trafikken ble stående stille inn mot sentrum, men løste seg opp etter en snau halvtime. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet i kollisjonen, men flere involverte ble kjørt til legevakta for sjekk. Brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til stedet.

Alle nødetatene var på stedet med flere biler. Foto: Ernest Boswarva

FLEKKEFJORD: Kanin på rømmen

12.50: En kanin på rømmen er tatt vare på at beboere på Fløyen Terrasse. Politiet kan formidle kontakt med kaninpasser.

GRIMSTAD: Én av ti brøt fartsgrensen

11.40: Av to kontrollerte på fylkesvei 404 kjørte ble en bilist tatt for å kjøre for fort. Det vanket et forenklet forelegg etter at farten ble målt til 61 km/t i 50-sonen.

VENNESLA: 111 km/t i 80-sonen

11.25: Fire forenklede forelegg ble resultatet av en fartskontroll på riksvei 9 ved Sandrip. Høyeste målte hastighet var 111 km/t i 80-sonen.

GRIMSTAD: Fartskontroll

09.43: Det ble skrevet ut tre forenklede forelegg da politiet hadde fartskontroll på Fjæreveien. Høyeste målte hastighet i 50-sonen var 64 km/t.

AGDER: 31 personer tatt i ruspåvirket tilstand på sjøen

– Vi er skuffet over at promilletallene er så høye. Vi har en nullvisjon når det gjelder promille på sjøen. Promille er den største årsaken til alvorlige ulykker, det er vårt hovedfokus på sjøen og da er det skuffende at så mange likevel tar sjansen på å føre fartøy med promille, sier politioverbetjent og koordinator for sjøtjenesten i Agder politidistrikt, Miriam Stausland, i en pressemelding.

Politiet har hatt sjøtjeneste med patruljebåter i Arendal, Kristiansand og Mandal fra 23. juni til og med 20. august.

1912 førere av fartøy har blitt kontrollert i løpet av sommeren. 31 av disse ble anmeldt for å føre fartøy i ruspåvirket tilstand, 83 fikk forelegg på grunn av for høy fart og 19 førere førte fartøy med feil på langerne.

– Vi har ikke opplevd noen alvorlige ulykker. Det er vi godt fornøyd med. Det er vår hovedoppgave å være synlig og drive forebyggende arbeid, sier Stausland.

SONGDALEN: Syklist av veien

08.04: Syklist kjørt av veien i krysset Lyngvegen/Vollevegen i Songdalen. Ukjent skadeomfang.

Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at andre kjøretøy var involvert i hendelsen. Syklisten kjøres til akuttmottaket for behandling.

KRISTIANSAND: Tatt med narko

02.05: To tyske statsborgere i 20-årene tas med små mengder marihuana og ecstasytabletter av tollere. Begge bøtelegges.

VEGÅRSHEI: Svingte unna elg – kjørte utfor

00.41: En bilist havner utfor veien etter at en elg brått dukket opp foran bilen. Hendelsen skjedde på RV 414 i Ubergsmoen i Vegårshei. Han kjøres til legevakta for sjekk.