MANDAL: 23-åringen ble dømt til 90 dagers fengsel, hvorav 30 av disse må tilbringes bak murene.

I Mandal forhørsrett la han alle kort på bordet. 12. oktober spaserte han inn i Flekkefjord sparebank og sa han ville ha utbetalt 110 dollar i norsk valuta. Etter å ha fått pengene, ga han noe tilbake og sa han likevel ville ha pengene i dollar. På den måten klarte han å svindle banken for 3500 norske kroner.

Dagen etter gjorde han det samme i Kreditkassen i Grimstad. Også her gikk kassereren på limpinnen, og denne gang klarte 23-åringen å få med seg nesten 3000 kroner for mye ut av banken.

Og bare en time etter gjorde han det samme i Sparebanken Sør på Fevik. Her svindlet han til seg 4000 kroner.

Lillesand Sparebank rakk han også denne dagen. Her ba han om å få utbetalt 100 dollar i norsk valuta. Etter å ha fått pengene, ga han deler av beløpet tilbake og lurte kassereren til å tro at han leverte hele beløpet. I stedet ønsket han pengene utbetalt i dollar, noe han fikk.

Svindelen ble imidlertid oppdaget og anmeldt. I Sparebanken Sør i Lyngdal derimot gikk kassereren på limpinnen, og betalt ut i alt 4000 kroner for mye.

Som «kronen på verket» klarte han også å snakke kassereren i Søgne & Greipstad Sparebank i Søgne rundt. Han hevdet han fikk utbetalt pengene i feil valuta, og ved hjelp av prat og fingerferdigheter fikk han 4000 kroner for mye.

Mandal forhørsrett ser alvorlig på saken, som tyder på en nøye planlagt turné til bankene i løpet av to dager. Bare etter at han ble avslørt, tok svindelen slutt.

I formildende retning heter det likevel i dommen at mannen tross alt har lagt alle kort på bordet, og på den måten bidratt til oppklaring.

I tillegg til fengsel, må 23-åringen også betale tilbake pengene han klarte å få ut.

jarle.martinsen@fedrelandsvennen.no