LARVIK: Og den stakkars Granås var neppe mindre forarget etter at han hadde bidratt til å gi klubben sin et langt mindre gunstig utgangspunkt foran returoppgjøret i Vennesla kommende helg.— Målet tar jeg på min kappe. Ingen tvil om at jeg skulle reddet det skuddet. Og da hadde også opprykkssjansene våre vært atskillig større, sier en betuttet Granås.Det var bare ti bittesmå minutter igjen før dommer Ken Henry Johansen skulle blåse i fløyta for siste gang, da Larviks innbytter Jan Kevin Haag dro seg fri og sendte i vei et skudd fra ca. 20 meter.På uforklarlig vis klarte lærkula å smyge seg gjennom både armene og beina til 18-åringen i Vindbjart-målet.- En lett ball som jeg ville tatt i ni av ti tilfeller. Fryktelig og ufattelig bittert, for vi skulle så gjerne ha unngått å ligge to mål bak før returkampen, sier den urutinerte sisteskansen.- Jeg er ikke fornøyd med at vi slipper inn så billige mål i en så til de grader viktig kamp. Og hvis jeg skal kommentere det siste målet, så må jeg nok innrømme at det var en ganske stor keepertabbe, er de nakne og harde fakta fra trener Trond Pedersen.Men det så svært lyst ut for venndølene til å begynne med lørdag.Allerede etter ni minutter var midtbanespiller Dag Stian Tallaksen på rett sted og styrte inn en 1-0-ledelse som sjokkerte seierssikre vestfoldinger.- En herlig følelse. Der og da så det lyst ut, sier Tallaksen.Og drøyt 20 minutter senere kunne Kenneth Kristensen ha sendt Vindbjart enda høyere opp i jubelskyene.En glitrende 50-meterspasning fra Jarle Stomnås fant veien til spissens målkåte lisser. Men i skuddøyeblikket, mutters alene med Larvik-keeperen, stokket alt seg for Kristensen.- Jeg ble veldig overrasket over plutselig å være helt fri og fikk nok for god tid. I stedet for å smelle til, prøvde jeg å lobbe. Det var ikke vellykket, sier Kenneth Kristensen.Med 2-0 å gå på kunne resten av oppgjøret blitt annerledes for Vindbjart. I stedet fikk vertene fart på ballen, og to minutter før pause kom utlikningen.- De får mål på et psykologisk veldig ugunstig tidspunkt. Og verst av alt; det skulle antakelig vært annullert, sier Trond Pedersen.Men 1-1 ble det, og i 2. omgang var Larvik klart best. Angrep på angrep ble rullet opp, og når sant skal sies gir 1-3 et riktig bilde av kampen.- Jeg er meget godt fornøyd med 1. omgang. Da ligger vi lavt og tar vekk tempoet i Larviks spill. Men etter pause klarer vi ikke å holde ballen i laget, og det blir veldig vanskelig å unngå baklengs. Men at de skulle få et par så billige mål, irriterer meg, sier Trond Pedersen.Som likevel på langt nær har gitt opp opprykkshåpet. For med 2-0-seier i returkampen er Vindbjart i 2. divisjon på bortemålsregelen![FAKTA]KAMPFAKTA:Larvik Fotball - Vindbjart 3-1 (1-1)Kvalifisering om opprykk til 2. divisjonFram stadion, 800 tilskuereMål: 0-1 Dag Stian Tallaksen (9), 1-1 Tomislav Miculic (43), 2-1 Pål Reinertsen (53), 3-1 Jan Kevin Haag (80).Gult kort: Andreas Wangberg og Asbjørn Rike, Vindbjart.Dommer: Ken Henry Johansen, Eik-Tønsberg.VINDBJART (4-4-2): Tellef Granås - Alfred T. Berntsen, Kenneth Bronebakk, Andreas Wanberg, Erik Berhus (Stian Guse fra 81. min.) - Øyvind Rørås, Dag Stian Tallaksen, Asbjørn Rike, Jarle Stomnås (Ole Martin Omdal fra 78. min.) - Tommy Kristensen, Kenneth Kristensen (Trond T. Hammen fra 88. min.)