Fra Telemark til Oppland og Hedmark kunne operasjonssentralene melde om dusinvis av utforkjøringer, kjedekollisjoner og vogntog som sto på tvers av veibanen.

Også på riksvei 9 mellom Valle og Bykle meldes det om såpeglatte veier, flere biler skal ha sklidd av veien, men kommet seg opp igjen uten at det er meldt om personskader.

Hard is, sporete vei og regn gjør at isen blir blankpolert, og strøsanden renner bort. Vegvesenet kjører ekstrarunder over deler av Sør— og Østlandet.

Ved 23.30-tiden var det likevel ikke registrert en eneste alvorlig personskade i trafikkulykker på Agder, ifølge operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

  • Vegvesenets folk kjører grus og salt, men det er et kappløp med tiden, sier vakthavende ved Telemark politidistrikt. Han hadde da registrert seks mindre ulykker fra Skien og nordover i løpet av en drøy time.

Helt fra Grenland til Haukeliseter var det såpeglatt, men saltingen pågikk for fullt. Også i Valdres var det glatt, men i Hallingdal hadde mannskapene fra veivesenet rukket å salte mens det frøs til.

E 6 gjennom, Gudbrandsdalen og Rv 3 opp Østerdalen var glatte som speil og biler kjørte jevnlig i grøfta. Det samme var tilfelle på veien mot Trysil, men heldigvis ingen personskader i noen av ulykkene, sier vakthavende ved Hedmark politidistrikt.