Hva mener du om saken? Skriv din mening nederst i saken.

KRISTIANSAND: Utsagnet om å gjøre endringer i partiets eget hjertebarn kommer trolig som en overraskelse på mange. Men nå viser det seg at tre av fire ordførere i KrF ønsker denne endringen, skriver VG.

— Det er jo hvis en av foreldrene er hjemme med barn, at vi oppnår den ønskede effekten med kontantstøtten. Derfor støtter jeg en mer treffsikker kontantstøtte enn den vi har i dag. Hele hovedbegrunnelsen var jo at det skulle være et reelt alternativ til barnehage for småbarnsforeldre, uttaler Skisland til VG fredag.

I dag får alle foreldre som ikke har barna i barnehage kontantstøtte, uavhengig av om de benytter seg av barnepassere og selv er i jobb eller ikke.

Vil ha flere i barnehage Kristiansandsordføreren har lenge jobbet for å gjøre barnehagene mer attraktive, spesielt for innvandrerforeldre, som ofte er hjemmeværende og mottar kontantstøtte. Dette har vært en av Skislands kampsaker over lengre tid.

Hans synspunkter på dagens kontantstøtte-ordning kommer frem i en stor ordførerundersøkelse. Undersøkelsen avdekker også at Skisland får støtte av tre fjerdedeler av partiets ordførere. Dette samtidig som KrF har gått ut med at de ønsker å høyne kontantstøtten fra dagens 39 636 kroner til 54 000 kroner.

Ekstra ferieuke for småbarnsforeldre? Trolig kommer det til å komme kraftige reaksjoner om KrF tar kontantstøtten bort fra arbeidende foreldre, og man kan spørre seg om dette er særlig gunstig så nært opptil kommunevalget. Skisland er usikker på om partiet denne gang har en like god kampsak å komme med som det kontantstøtten var da den ble innført. Men han foreslår en ekstra ferieuke for småbarnsforeldre.

— Men om det vil slå gjennom, vet jeg jo ikke, sier Skisland til VG.