TIL DISKUSJONEN: Stengte ølkraner

Tor S. Utsogn, ordførerkandidat Frp: Jeg ser ingen grunn til å stenge kranene tidligere enn klokka 03.00. Det fungerer greit i dag. Å stenge tidligere vil bare føre til et enormt «slepp» med store folkemengder i gatene samtidig. Voldsproblemene løser vi best med å få mer synlig politi i gatene.

Mette Gundersen, ordførerkandidat Ap: — Det forundrer at administrasjonen forteller media om en så kontroversiell sak før vi politikere er informert. Etter hvert får vel vi en sak, og da må vi se på argumentene. Før vi får tall på hvor mye volden er økt, grunnet utvidede skjenketider, kan vi ikke si hva vi mener. Dette skal vi diskutere i partiet. Men til nå har vi støttet skjenking til 03.00. Jørgen Kristiansen, ordførekandidat KrF: - Vi skal ikke ta gleden fra folk, men når en tredel av norske byborgere er redde for å gå ut om kvelden, må vi tenke oss om. KrF mener skjenking til 01 kan være riktig, eller sprit til 01 og øl til 03. Dess lenger det skjenkes, dess trøttere, mer sulten og fullere er folk når de vandrer ut i gatene. Reduserte skjenketider vil derfor bidra positivt.

Per Sigurd Sørensen, ordførerkandidat Høyre: - Høyre er tradisjonelt for en liberal skjenkepolitikk. Jeg tror ikke vi løser problemer med å stenge alle kraner tidligere enn 03. Derimot tror jeg det kan være lurt å stoppe sprit-skjenkingen noe før, for eksempel 01. Da kan folk fremdeles kose seg på byen som nå, men de kommer noe mindre fulle ut i gatene.

Harald Hageland, ordførerkandidat SV:

— SV er for en restriktiv alkoholpolitikk og støttet ikke skjenking til 03 da det ble vedtatt. Nå vil vi avvente hva som står i ruspolitisk handlingsplan. Deretter vil den nye bystyregruppa bestemme seg for hva vi skal mene fremover.