SØGNE: Det kommer frem i tirsdagens VG.

Her presenterer avisen en liste eksamensresultatene til de forskjellige videregående skolene i landet, og resultatet er ikke flatterende for Søgne vgs.

— Det var et veldig spesielt år, og vi var ikke overrasket når resultatet kom, forteller avdelingsleder ved Søgne vgs, Tor Arne Eliertsen, til fvn.no.

Gjennomsnittsberegningen omfatter de videregående skolene som har arrangert avgangsprøver i engelsk, norsk og norsk sidemål i 2005-2006. Skoler som ikke har avviklet slike prøver, opptrer ikke i VGs tabell.

For Tor Arne Eilertsen er det viktig at man også ser på det som ligger bak resultatene.

— Vi hadde to avgangsklasser i 2005-2006, VK2 Naturforvaltning og VK2 Allmenn påbygning. Det er først og fremst resultatene til de som gikk på allmenn påbygning som gjorde at snittet vårt ble så lavt.

Og legger til:

— Verken før eller siden har vi vært i nærheten av den type elever som vi hadde på allmenn påbygning dette året. Eksamen ved avslutningen av skoleåret 2006/2007, viser en klar forbedring av karaktergjennomsnittet.

Dårlig motivasjon

Videre mener Eilertsen at mange av elevene som tar allmenn påbygning, sliter med motivasjonen.

— Søgne vgs. har naturbruk som sitt hovedstudieprogram. Når elevene begynner i tredje klasse, det vil si VK2, kan de velge Naturforvaltning, og få generell studiekompetanse. Blant disse er motivasjonen for læring gjennomgående meget god, og det samme gjelder resultatene. Det samme kan ikke sies for alle som tar VK2 Allmenn påbygning. Her sliter veldig mange med motivasjonen, noe som igjen fører til dårlige resultater.

Åmli dårligst i Aust-Agder

Av de videregående skolene i Agder, kommer Arendal vgs. og Vågsbygd vgs. best ut, begge har et karaktersnitt på 3,40. Åmli vgs. er dårligst i Aust-Agder med et karaktersnitt på 2,43.