VENNESLA: Onsdag 10. oktober var en særdeles travel og slitsom dag ved Vennesla legesenter.

— Derfor var jeg nok noe stresset da jeg kom til postkontoret, en halv time senere enn vanlig, sier Ingebjørg Johansen, sekretær ved legekontoret.

I alle fall postet hun både postveska og pengekonvolutten, som lå oppi førstnevnte.

— Jeg la postveska på samlebåndet bak plastforhenget på postkontoret, som jeg pleier. Da jeg et par timer senere skulle legge pengene i nattsafen, gikk det med gru opp for meg hva som hadde skjedd, sier den uheldige legesekretæren.

Travelt

Det gjorde ikke følelsen mindre kald at pengesummen denne dagen var uvanlig høy, etter flere dager med venterom fullt av venndøler som ville ha influensavaksine.

Ingeborg Johansen hev seg i bilen og kjørte til postkontoret, men fant stengt dør.

— Jeg fikk kontakt med en ansatt som fortalte at ingen post sorteres manuelt ved dette kontoret. Alt legges i container og kjøres direkte til Postens brevsentral i Stokke i Vestfold.

Fikk hjelp

Vedkommende satte Ingebjørg i forbindelse med Jorun Stallemo ved Postens kundeservice i Kristiansand.

— Hun var kjempehyggelig, og har allerede fått en blomsterbukett. For Stallemo ringte sorteringssentralen og forklarte hva som hadde skjedd, sier legesekretæren.

Og det er nå historien om nåla i høystakken rinner i hu.

For sorteringssentralen i Stokke mottar hver dag omtrent 800.000 postforsendelser.

Å finne den ene, merket «Vennesla legesenter», virket ikke kurant.

Stallemo ba sine kolleger i Vestfold være obs på pakker fra Vennesla.

— Du kan si at jeg hadde en urolig kveld. Jeg rakk å tenke at jeg måtte erstatte pengene, før telefonen ringte klokken 20.30, sier Ingebjørg Johansen. Telefonen kom fra Jorun Stallemo. Hun ville bare si at pengene var funnet og at beløpet var intakt.

Østover

Johansen kastet seg i bilen for andre gang på få timer. Nå med ektemannen ved sin side og med kurs mot Stokke. På veien bort hørte de en dagsnyttmelding om utro tjenere som stort problem i Posten.

— Jammen har de ærlige tjenere også. Og du verden så stort øyeblikket var da vi kom fram en halv time etter midnatt og fikk pengene. Da vi ganske utslitt kom hjem ved 04.15-tiden, ble pengekonvolutten plassert ved sengen, sier Johansen.

Neste morgen plasserte hun pengene i nattsafen.