FOTBALLSør ARENA— Jeg tror det passer perfekt for Aram at Start gikk ned. En så god 19-åring (fyller neste år) skal spille fast i 1. divisjon, sier Wiggen.- Mener du at det kan være positivt for en del av de unge at Start rykket ned?- Ja. Nå har vi mulighet for å bygge opp et lag med blanding av rutine og ungdom. - Betyr det at en del av de etablerte bør vike?- Det er ikke mitt bord. Jeg er spillerutvikler, sier Wiggen, som går tilbake til sin gamle stilling etter å ha assistert Benny Lennartsson i høstsesongen. TO SJANSER - TO MÅL.

I går fikk han se spissjuvelen Aram Khalili avgjøre juniorcupfinalen med to sene scoringer. Etter 76 minutter steg han til værs og headet et perfekt Espen Børufsen-innlegg i nettet fra fem meter. Fem minutter senere spilte han vegg med Jan Jenssen og scoret sitt andre mål på sin andre sjanse. Cuphelten som ble tatt opp i Starts a-stall i sommer er enig i at et år i nest øverste divisjon vil passe ham bra. - Med tanke på min egen fremtid og utvikling er jeg enig med Wiggen, men med tanke på klubben er det trist, sier Khalili, som i går sto fram da Start trengte det som mest. Vålerenga dominerte totalt fram til de scoret ved Glenn Roberts etter en liten time. Derfra og ut var det kun ett lag på banen. Anført av A-lagspillerne Khalili, Espen Børufsen og Christer Kleiven jobbet Start seg inn i kampen.- Jeg var skikkelig forbannet i pausen, og vi fikk også høre det av treneren (Frode Fredriksen). I andre omgang spilte vi bare bedre og bedre, sier Christer Kleiven, som var stor de siste 20 minuttene på Sør Arena i går. Også han tror at et nedrykk kan virke positivt på karrieren. SUKSESSTRENER.

— Jeg ville helst spilt i eliteserien. Men jeg ser selvfølgelig at jeg kan bli en større del av laget neste år, og kanskje spille fast, sier U21-landslagsspilleren.Juniortrener og Start 2-trener Frode Fredriksen er bare delvis enig med Wiggen og spillerne.- Jeg syntes ikke det er bra for noen at A-laget rykket ned. Vi skal satse på unge spillere uavhengig av status til A-laget. Det er et uttalt mål at 50 prosent av spillerne skal være sørlendinger. Derfor skal vi legge til rette for at unge skal komme seg gjennom nåløyet, sier mannen som er i ferd med å bli en suksesstrener i Start-systemet. To solide sesonger med Start 2 og to cupfinalegull for juniorer lar seg høre.- Jeg har hatt to fantastiske sesonger og er fornøyd med det.- Har du større ambisjoner?- Det er klart man har lyst til å dra det så langt man kan, sier Fredriksen.Tekst: Pål W. Jørgensen paal.joergensen@fvn.no - 38 11 33 13