KRISTIANSAND: Den domfelte 27 åringen, som ble funnet skyldig i drapet på den 23 år gamle ekskjæresten Elin Laursen, tok betenkningstid på om han vil anke, etter at han fikk dommen opplest fredag formiddag.

På spørsmål fra rettens leder, tingrettsdommer Per O. Refsalen, svarte 27 åringen at han hadde forstått dommen. Deretter forlot han nokså umiddelbart rettslokalet sammen med to politivakter. Hans forsvarer, advokat Anne Marstrander, rakk derfor ikke å få noen reaksjoner fra den domfelte på dommen.

27 åringen har to uker å tenke seg om før han må bestemme seg for om saken skal ankes videre til lagmannsretten og avgjøres av en jury. Dersom det blir anke, har forsvareren allerede ankegrunnlaget klart. Grunnlaget er den argumentasjon hun ikke fikk gjennomslag for i tingretten.

Retten fant at forvaring i 16 år med en minstetid på 10 år er den mest passende reaksjon. Det ble i premissene for straffeutmålingen lagt vesentlig vekt på at samfunnet må verne seg spesielt mot personer som har gjort så grove handlinger som 27 åringen er domfelt for.

Retten gikk over den norm Høyesterett har satt for utbetaling av oppreisningserstatning til Elin Laursens foreldre. Begge fikk 150.000 kroner hver, som er 30.000 mer enn normen.

Nektes foto av drapskniven

Kjempet fra rom til rom

Retten rystet etter lydopptak

— Elin, jeg tror ikke du skal være redd

Vurderte å drepe Elin

— Virket sinnssyk drapsdagen

Hadde sms-kontakt like før drapet

Foreldrene selger huset

Kjørte tiltalte til drapsstedet

Drapstiltalte sliten **

— Stemmer i hodet sa «drep henne»**

Får høre dødskampen

Drapstiltalt risikerer 16 års forvaring

Døde av knivstikk i halsregionen

Politiet kjørte til feil sted

Mobbeoffer ble drapsmann

Utløste voldsalarm før hun ble drept