KRISTIANSAND: Mandag 30.juli i år skal den siktede 45-åringen tatt kvelertak på og kastet en kvinne i bakken i Hirtshals, før han fortsatte å sparke henne i benet mens hun lå nede. Mens den fornærmede kvinnen lå nede skal mannen ha uttalt at han skulle drepe henne. Like før jul 2006 skal mannen også ha voldtatt kvinnen, ifølge kvinnens egne forklaringer.

Kvinnen ligger på sykehus for øyeblikket, og videre forklaringer av henne må taes når kvinnen er i stand til det.

— Politiet har vurdert det slik at et lenger og mer detaljert avhør må utstå til hun er i bedre form, heter det i rettsdokumentet.

Retten påpeker viktigheten av at den siktede ikke får mulighet til å kontakte den fornærmede eller noen av vitnene. Den siktede mannen er flere ganger tidligere domfelt for trusler. Blant annet har han truet en person med drap dersom personen han truet kontaktet politiet, og han truet en kvinne med drap dersom hun ikke trakk tilbake en voldtektsanmeldelse.

— Det er nærliggende å tro at siktede vil benytte seg av "samme metoder" dersom han har anledning til å kontakte vitner og fornærmede, står det i rettsdokumentet.

Den siktede 45-åringen var på vei til sykehuset i Kristiansand da han ble pågrepet.

Videre påpeker retten at den siktede bor i samme området som vitnene, og tilhører samme omgangskrets. Retten mener dermed han har en reel mulighet til å kontakte og påvirke vitner.

De to ukene med brev- og besøksforbud begrunnes med at det av hensyn til etterforskningen er viktig at siktede ikke gis anledning til å kommunisere med fornærmede og vitner.