KRISTIANSAND: Trives du best i sofaen med fjernkontrollen i den ene hånda og sjokoladen i den andre? Er du i alderen 25 til 60 år? Da oppfyller du noen av kriteriene i annonsen til Oxygo treningssenter.

Videre i den noe spesielle stillingsannonsen kan vi lese at søkere med dårlig kosthold og ditto kondisjon vil bli foretrukket . Er du i tillegg overvektig og røyker oppfordres du spesielt til å søke.

På jakt etter en skikkelig sofagris

— Vi er på jakt etter en skikkelig sofagris som nå ønsker å ta seg selv i nakken, og få en bedre livsstil, forteller administrerende direktør i Oxygo Norge, Stig Ertresvåg til fvn.no.

De som søker har muligheten til å bli med på programmet "varig endring", som starter opp når treningssenteret åpner på Sør Arena i januar.

— Programmet består av både trening og kostholdsveiledning. Vi vil ta med 1-3 personer, og hver av disse vil få sin personlige trener som skal følge dem tett. I tillegg har vi en egen kokk som syr sammen en ukesmeny til deltagerne, sier Ertresvåg.

Han forteller at programmet går over fem dager i uken, og tilpasses etter formen til hver enkelt.

— Hvis det for eksempel er en mann som er overvektig, og kun har styrke i fingrene etter å ha trykket på fjernkontrollen, må vi begynne veldig rolig. Da kan vi gjerne ta en gåtur rundt området her den første dagen, så kan han prøve seg med litt sykling inne på senteret den andre dagen, og løfte litt vekter etter hvert, sier Ertresvåg.

Må vie tid til opplegget

Han ønsker at de som søker på stillingen som sofagris vil vie mye av tiden sin til opplegget. Gjennom annonsen på finn.no og et samarbeid med NAV prøver treningssenteret å nå de arbeidsløse.

I tillegg til gratis trening og oppfølging vil den utvalgte få en liten månedlig økonomisk godtgjørelse. Hvor mye penger det er snakk om kan ikke Ertresvåg si noe konkret om.

— Lønnen vil bli tilpasset etter innsatsen til hver enkelt, sier han.

Den eller de utvalgte vil bli fulgt opp i minumum 12 uker, men treningssenteret ønsker å se fremgangen deres gjennom et helt år.

— De som er med på programmet vil skrive en blogg på vår internettside slik at alle kan lese hvordan det går med dem. På den måten håper vi de kan bli en inspirasjon for andre sofagriser, sier Ertresvåg.

Han forteller at den rette sofagrisen kan få fast stilling i Oxygo etter å ha deltatt på programmet i et år.

- For late til å skrive

Stillingsannonsen ble lagt ut på finn.no torsdag morgen, og Ertresvåg har allerede vært i kontakt med flere late sørlending, både via mail og telefon.

— Vi skrev i annonsen at de som ikke orket å skrive kunne ringe, så det var en del som valgte den løsningen, ler Ertresvåg.

Søkerne er både menn og kvinner, og de fleste er rundt 40 år.

De aktuelle kandidatene vil i løpet av neste uke bli inkallet til intervju hos Oxygo.

— Hvis de er for late til å komme til oss, så får vi ta intervjuet hjemme i sofaen deres, spøker Ertresvåg.