KRISTIANSAND: Ved første øyekast kan det synes som Kristiansand er fullstendig tømt for mennesker i påsken. Men det finnes de som gir blaffen i påskefjellet og tar ferien i byen.

I Gyldenløves gate treffer vi på Unni og Viggo Haugland fra Sarpsborg, som er på besøk hos sønn og svigerdatter i Kristiansand.

— Vi slapper mest av hjemme sammen med dem og barnebarnet vårt, Matias. Svigerdatteren vår jobber i påsken, så det er greit å kunne hjelpe til med litt barnepass, sier Unni.

- Lei av snø

På Bystranda hadde det også samlet seg en del folk som har valgt å tilbringe langfredag i byen.

— Vi har egentlig fått nok av snø for en stund, så i år ville vi heller bli i byen, sier Lene Skårdal, som sammen med mannen Per Gunnar tok med seg datteren Victoria til Bystranda.

Korsvandring i Markens

I Markens var det flere som var ute og spaserte i vårsola. Vi traff på familien Køsker som var på vei til den tradisjonelle korsvandringen gjennom sentrum.

— Vi har aldri hatt noen tradisjon for å reise på fjellet. Da blir vi heller hjemme og tar noen turer rundt i nærområdet her istedet. Vi pleier å være med på korsvandringen på langfredag, sier Borghild Køsker.

Foretrekker du asfaltpåske eller lange skiturer i påskefjellet? Send oss dine påskebilder!

Send en sms eller mms til FVTIPS 1985 eller send oss dine bilder på mail til nett@fvn.no .