OSLO: – Jeg ble så forbanna. De som sitter og diskuterer menneskeverd, burde selv tatt en titt på klokka. Det var helt sykt, sier Ole Jakob Vik (30) til Dagbladets nettutgave. Ifølge Vik som selv har en datter på fem år, var abortfilmen svært detaljert.

– Du så diverse apparater gå inn, før de trakk ut fosteret med alt det innebar av gørr og blod. Slikt kan skape marerittbilder. Det kan godt hende at dette er en bitte liten kanal som må ty til ekstreme midler for å gjøre inntrykk. Uansett gikk de altfor langt, sier han til avisen.

Vurderer saken

Visjon Norge sender på NRK2 mellom klokken åtte og ni om morgenen, under mottoet «Kanalen med de gode nyhetene». Ifølge NRK er det Medietilsynet og ikke statskanalen som har redaktøransvaret for disse sendingene. Det ligger i konsesjonsvilkårene at NRK2 skal avgi ledig sendetid til livssynsorganisasjoner.

Medietilsynet vil nå vurdere saken.

– Det er naturlig å se på dette når flere seere har reagert. Vi vil innhente et opptak, for å se om det er i strid med kringkastingsloven. Det er jo ikke sikkert at det er det – det kan for eksempel være at det er i strid med etiske regler, men ikke i strid med kringkastingsloven, sier rådgiver Line Langnes i Medietilsynet til Dagbladet.no.

– Beklager

Den kjente abortmotstanderen Ludvig Nessa var gjest i programmet der abortfilmen ble vist. Ifølge TV Visjon Norge ble programmet sendt i reprise på NRK-nettet mandag morgen, etter at det først ble vist på satellittkanalens egen sendeflate søndag kveld.

– Det har skjedd en glipp. Innslaget skulle ikke ha blitt vist på NRK-nettet. Vi kan ikke annet enn å beklage på det sterkeste, sier ansvarlig redaktør Jan Hanvold i TV Visjon Norge til NTB. Hanvold har selv ikke sett filmen.

TV Visjon Norge er den første kristne fjernsynskanalen i Skandinavia som har sendinger 24 timer i døgnet. Selskapet ble etablert i 2003 og har rundt 30 ansatte. I tillegg til fjernsyn driver selskapet med radio, nødhjelp, misjon, bibelskole og kirke, ifølge sine egne internettsider. (©NTB)