SØGNE: De tre mennene kom torsdag kveld 8. mars i år inn i butikklokalene i Søgne, pekte en pistol mot kvinnen som var på jobb og formanet henne til å fylle opp penger i en pose de hadde med seg. De fikk med seg 3000 kroner i ransutbytte.

Den ene av 19-åringene er en kristiansander, den andre er fra Birkeland og den tredje er bosatt i Søgne.

To av mennene står også tiltalt for to andre lovbrudd. Det første et innbrudd begått på Hånes i Kristiansand 23. februar i år. Her skal de ha brutt opp et vindu i en bolig. Alarmen ble ved denne anledningen utløst før de to fikk tid til å få med seg noe fra huset.

15. mars skal de to også ha hatt med seg en kvinnelig medhjelper og stjålet en ryggsekk med kontanter, klær, bankkort og et videokamera fra 23 år gamle Krezten Risli på Narvesen i Markensgate.

Det vil i tillegg trolig bli nedlagt påstand om erstatning til både Central Video og Storkiosk i Søgne, den kvinnelige butikkmedarbeideren som var på jobb under ranet. Det vil også bli nedlagt påstand om inndragning av to walkie talkier, to gassdrevne pistoler, to finlandshetter, hansker og to mobiltelefoner, som alt ble brukt under ranene.

Saken skal opp i Kristiansand tingrett 4. juni.