VENNESLA: — Penger er viktig, men viktigere er det at folk har hjerte for Haydom, sier Mama Kari Evjen Olsen.

80-åringen var et selvsagt midtpunkt på stevnet.

Et annet midtpunkt var «Harket Family Singers» - mannsgruppen som stiller opp på Haydom-stevnet hvert år. Også i år stilte Morten Harket opp. (arrangør Bernt Kvarstein er onkel til Morten).

Rundt 500- 600 mennesker hadde møtt opp til arrangementet ved Kvarstein Gartneri i går for å vise sin støtte.

Spente

— Jeg tør ikke gjette på hvor mye vi har fått inn i år, men vi er takknemlige for alt, i fjor fikk vi inn 100.000. For oss er det også viktig at folk kommer sammen, sier Øystein Evjen Olsen, som har overtatt ledelsen av sykehuset etter sin avdøde far.

Familien Lutcherath var noen av deltakerne i går, som også forbereder seg på å dra nedover og jobbe på Haydom våren 2008. Viggo Lutcherath er til vanlig barnelege ved Sørlandet Sykehus.

— Haydom er et av de beste sykehusene i Tanzania. De behandler like mange pasienter som vi har på hele Sørlandet sykehus, forteller Lutcherath.

Han og hans kone Elsebeth jobbet ved sykehuset i 1988, og denne gangen skal barna også være med. De er spente på hvordan landet har forandret seg på 20 år.

  • Folk gikk ofte i dagevis for å komme seg til sykehuset, forteller Elsebeth.

Gratis

Tjenestene lokalbefolkningen får fra sykehuset i Tanzania er gratis, og rundt 400.000 mennesker er i området sykehuset dekker.

— Det er vanlige folk som nyter godt av støtten, som ellers ikke får hjelp, sa Bernt Kvarstein, en av arrangørene for konserten.Quarsten.