KRISTIANSAND: — Elden er blitt syk. Rettsaken skulle gått hele denne uken, men bli nå utsatt, sånn er det bare, sier statsadvokat Erik Erland Holmen.

John Christian Elden forsvarer kjendisadvokat Thor Bache-Wiig. Ankesaken mot Bache-Wiig skulle i dag starte i Agder lagmannsrett, men blir nå utsatt.

Bache-Wiig ble i mars i fjor i Kristiansand tingrett dømt til et halvt års fengsel for å ha presset et vitne til ikke å møte opp i en narkotikasak. Han må sone halvannen måned. Resten av straffen er gjort betinget.

— Alle parter anket dommen, vi anket på straffeutmålingen, blant annet på det punktet at Bache-Wiig ikke mistet advokatbevillingen, mens de to tiltalte anket på skyldspørsmålet, sier statsadvokat Holmen.

Holmen mener det er veldig beklagelig at saken ble utsatt fordi den er blitt veldig gammel.

Bakgrunnen for saken er at i 2001 var Thor Bache-Wiig forsvarer i en stor narkotikasak i Kristiansand. Hans klient var blant annet tiltalt for omsetning av 2 kg amfetamin.

Et vitne som skulle fortelle at han hadde kjøpt stoff av advokatens klient, dukket aldri opp. Bache-Wiig hadde over telefon bedt en torpedo i byen om å hindre vitnet i å møte.

Politiet telefonavlyttet torpedoen, og fikk høre samtalen der advokaten ber om at han må «få vitnet av banen».

— Forholdet skjedde i 2001, det begynner å bli en stund siden. Jeg ønsker saken berammet raskest mulig, men når det blir, vet jeg ikke, sier Holmen.

— Jeg står fast på at jeg ikke har gjort noe straffbart, og hadde sett frem til å få de spørsmålene avklart, men Elden er syk, og det er ikke noe å gjøre med det, sier Thor Bache Wiig.