LILLESAND: — Jeg er skikkelig shaky nå, sier Lode til fvn.no et par timer etter ulykken.

27-åringen, som er fra Stavanger, var på vei fra Kristiansand der han hadde besøkt noen til Arendal for å besøke datteren sin da han kom midt oppi en kraftig frontkollisjon på E 18 ved Fjeldal om formiddagen tirsdag 1. mai. Tre biler var involvert i ulykken, og Lode kjørte bak den ene.

- Ringte politiet som en ren refleks - Jeg lå bak en av de to røde bilene som krasjet. Jeg kom akkurat over en haug, og så så jeg den blå bilen kjøre mot oss i vårt kjørefelt og traff bilen foran meg. Jeg tenkte den ville treffe meg, sier Kjartan Thilo Lode.

Men det gjorde den ikke. Lode ble derimot en viktig brikke i hjelpearbeidet.

— Jeg ringte 112 som en ren refleks. Etter hvert ble jeg satt over til helsepersonell. Først etter en stund begynte andre folk å strømme til, sier han.

Og Lode forsøkte så godt han kunne å hjelpe til med de skadede. To kvinner, som satt i den blå bilen, ble antakelig alvorlig skadet i ulykken.

— Vi fikk etter hvert kontakt med damene i den blå bilen. Men de var helt fjerne. Jeg tenkte ikke så mye akkurat da. Nei, dette var voldsomme greier, sier han.

- Kjenner redselen først etterpå Han forteller at det ikke helt har gått opp for ham hva han har vært med på.

— Dette er noe av det verste jeg har vært med på. Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Det var skummelt, og jeg hadde skikkelig noia. Men man kjenner redselen først etterpå, sier Lode åpenhjertig.

Etter noen timer ble veien åpnet igjen, og Lode kom seg ut med bilen, som hadde vært innesperret siden ulykken. Da fvn.no snakket med ham i 15-tiden var han endelig på vei til datteren i Arendal. Men grillfesten tirsdag blir nok ikke helt som han hadde sett for seg.

— Det er ganske forferdelig å se mennesker ha det på den måten, og se hvor lite som skal til før det går galt. Jeg er litt tankefull nå, sier Kjartan Thilo Lode.