KabaretKristiansand— Vi presenterer den ømme, kjærlige og søkende siden av Bjørneboe, men selvfølgelig også opprøreren og refseren, sier Ole Geir Feste.I kveld presenterer han sammen med skuespillerkollega Anne Ma Usterud forfatterens tekster i musikalsk innpakning på «På hjørnet». Anledningen er at det i år er 30 år siden Bjørneboe gikk bort.- Tekstene hans er ikke blitt mindre aktuelle de siste 30 årene. Jeg ble helfrelst av Bjørneboe når jeg var rundt 20 år, og har beholdt den kjærligheten, sier Feste. Tv-intervju.

Kabareten byr i alt på 16 musikalske innslag. I tillegg blir det lyrikk- og prosautdrag fra diverse utgivelser. Et tv-intervju gjort kort tid før Bjørneboes død vises også under forestillingen.På scenen har Usterud og Feste med seg de lokale musikerne Einar Mjåland, Reidar Mofjell, Per Kolstad og Arild Fredriksen. Sistnevnte har komponert musikken til de fleste sangene som fremføres under «Bjørneboe på hjørnet». Han mener forfatterens tekster lett lar seg kombinere med musikk.- Tekstene lar seg lett forme med musikk. Han er presis i sine skildringer, og tekstenes rytme er veldig fin, sier Fredriksen.Jan Inge Rasmussen og Bjørn Ole Rasch er de to andre musikerne som har tonesatt enkelte tekster til kabareten. Publikumssuksess.

«Bjørneboe på hjørnet» bygger på de samme prinsippene som publikumssuksessen «Smestad på hjørnet» fra 2005, og det ser ut til at kristiansanderne er like interessert i å oppleve en aften med Bjørneboe, som med Øyvind Smestad. Tirsdag kveld var 15 av de 20 oppsetningene allerede utsolgt. - Folk har all grunn til å glede seg til dette. Målet vårt er at publikum skal få lyst til å gå hjem og finne frem Jens Bjørneboe fra bokhyllen, sier Agder Teaters teatersjef Alex Scherpf.I likhet med Ole Geir Feste og Arild Fredriksen kjenner han sin Bjørneboe svært godt. Intet støv måtte blåses av forfatterens bøker da arbeidet med forstillingen satte i gang. Griper deg.

Det samme kan ikke sies om Anne Ma Usterud, som under arbeidet med kabareten har dykket ned i Bjørneboe for første gang.- Tidligere hadde jeg bare lest «Uten en tråd». Jeg måtte gå på biblioteket for å låne med meg bøkene hans, forklarer Usterud.Lesningen beskriver hun som utrolig interessant.- Bjørneboe spenner over utrolig mye. Tekstene hans er utrolig ærlige, og griper deg virkelig. Nå håper jeg at publikum får den samme opplevelsen som meg, sier hun.Tekst: Pål Kaalaaspaal.kaalaas@fvn.no