BIRKENES: Tonen ble slått an alt da folket ankom, med villmarkskaffe på svartkjelen og smakebiter av røykt Herefossfisk utenfor lavvoen. Paul Mjåland viste flotte naturbilder fra sine mange vandringer, og da publikum hadde satt seg, svingte Trond Strømdahl i gang med bilder fra en tur utenom det vanlige.

Vi fikk være med barnehagen på lærerik tur i skog og mark, og skolebarna hadde humørfylte sketsjer med naturpreg. Og Gjermund Topland troppet opp sammen med Vidar Larsen og sang fra sitt eget repertoar.

Applausen var kraftig da det viste seg at Kjell Eirik Stoveland var årets kulturprisvinner. Han var med og startet opp ungdomslaget på Birkeland og var primus motor ved oppstarten av Oladalen spelemannslag. I tillegg er han med i strykergruppa Strøget. Og det er nesten ikke ende på alt han har deltatt i, fra jubileumsrevyen Tertitten til ungdomsmusikalen Fame.

Populært var det også at kulturblomsten gikk til Ågoth Guldbrandsen, et engasjert menneske som har bidratt til at Herefoss er en god bygd å bo i. Hun har vært leder av søndagsskolen i omtrent 25 år, har ledet gutteforening og forfattet lokalhistoriske hefter. Ungbirken gikk til skiskytterne Karoline Birkeland, Trond Runar Holberg, Even Løland og Malene Nesset.