I DAG: Slik ser Gåseholmen ut nå, men dersom planene realiseres vil det bli en mengde nye forretninger, kontorer og lieligheter på holmen. Foto: Roar Greipsland

FARSUND: Mosvold Farsund A/S og Reme Invest A/S ønsker å bygge ut Gåseholmen og deler på landsiden i Farsund. Tirsdag fikk formannskapet planene presentert. Forslaget innebærer å fylle ut nærmere 100.000 kubikkmeter masse i sjøen, og deretter bygge opp ca.4000 kvadratmeter ny bebyggelse langs sjøen på landsiden, og ca.6000 kvadratmeter på Gåseholmen. Utbyggingen omfatter forretningslokaler, kontorer og leiligheter.

Båter kan ikke passere under dagens lave betongbro mellom Gåseholmen og sentrum. Denne foreslås revet og erstattet med en ny bro lenger sør. Broa skal ha en seilingshøyde på 4,5 meter. Det anlegges en ny gang-sykkelbro for å binde Gåseholmen og sentrum tettere sammen. I planene ligger også et stort underjordisk parkeringsareal.

– Ved å fylle i sjøen ved Gåseholmen og på landsiden kan vi bebygge områdene på begge sider av sundet. Bygger vi en bueformet bro som åpner for båttrafikk, vil hele sentrum bli mer attraktivt og intimt, sier arkitekt Alv-Tore Romedal.

Bryggeområdet mellom den nye bebyggelsen og sundet skal etter planen være offentlig, og utbyggerne satser på at sjøpromenaden skal bli et attraktivt treffsted langs havna. Investorene vil nå rette en formell henvendelse til Farsund kommune, og be om at det settes i gang en reguleringsprosess av området.