Se bildeserie fra treffet i Lyngdal her.

ARENDAL/LYNGDAL: I 19-tiden møttes cirka 300 biler utenfor Alléen senter i Lyngdal sentrum, og i 21-tiden skjedde det samme med omtrent 200 biler på Stoa vest i Arendal. Lørdag kveld var det altså to rånetreff på Sørlandet.

— Vi gjør det for å samles og for å se på hverandres biler hvordan vi har gjort det med styling og sånn, sier Finn Kristian Meland, som deltok på treffet i Lyngdal.

Han er selv medlem av Indre Agder Råneklubb, men understreker at det ikke var han selv eller klubben som arrangerte treffet. Meland mener at selv om de fleste oppfører seg bra, er det noen unntak.

— Det er jo noen som er der for å lage liv, og en del som spinner i midten av bilene. Det er selvfølgelig artig å se på, men det er jo litt risikabelt, sier Meland til fvn.no.

- Ikke så hoppende galt

Politiet hadde tre patruljer i Lyngdal og én i Arendal lørdag kveld. Børge Steinsland, operasjonsleder i Agder politidistrikt, melder om at ungdommene ikke har skapt spesielt mye trøbbel.

— I utgangspunktet er det vettuge ungdommer som samles. Men når de kommer i flokk er det alltid noen som skal være litt kjepphøye, sier han.

Han sier politiet kommer til å skrive ut noen forenklede forelegg etter hvert. Flaskeknusing, rakettoppskyting og urinering på offentlig sted har vært det politiet foreløpig har hatt å henge fingrene i.

— Foreløpig er dette ikke så hoppende galt, sier Steinsland.

Løst seg opp i Lyngdal

Politiet har utover kvelden jobbet med å spre rånerne. I Lyngdal ble treffet mer eller mindre løst opp ved 22.30-tiden.

— Det har dabbet av. De fleste har spredd seg, forteller Finn Kristian Meland til fvn.no klokken 22.30.