" Kaptein kabeltann" ilagt bot på 20.000

KRISTIANSAND: En stor, nederlandskregistrert seilbåt tok med seg med seg hele høyspentledningen som går fra fastlandet ut til Stokken ved 13-tiden tirsdag.

Stokken, som er navnet på den nordre delen av Vestre Randøy, ligger vest for Kongshavn. Strekket er merket med maksimumshøyde 29 meter, og seilbåten som rev av ledningene har en mastehøyde på 31 meter.

— Det oppsto brann på land der høyspenten ble revet ned, og ledningen ble liggende i sjøen, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt. Brannen ble slukket relativt raskt.

— Ledningen er røket tvers av på fastlandssiden, og nå henger det og svaier voldsomt, forteller Jon Bringsvor fra Kristiansand. Han lå rett på siden av seilbåten med sin egen båt da uhellet inntraff, og opplevde kabelbruddet som relativt dramatisk.

— Vi kunne jo ha blitt truffet, hadde kablene røket på vår side av sundet, sier han.

Høyspentledningen, som går over sundet til Stokken, forsyner begge Randøyene, Kalvøya med bl.a Haraldvigen med strøm. Mange hus og enda flere hytter var tirsdag uten strøm. I tillegg ble boligområdene Randesund og Dvergsnes rammet.

Mannskap fra Agder Energi er tirsdag kveld i gang med å skjøte kabelstrekket for å få strømforsyningen tilbake til Randøya.

Politiet er også på plass i sundet utover kvelden, for å holde sundet fritt for båttrafikk mens høyspentledningen repareres.