KRISTIANSAND: 46-åringen oppsøkte mannen på en adresse i Kristiansand for å tvinge ham til å betale penger som han skyldte sin fetter. Under møtet skal 46-åringen ha vist frem en pistol, og truet med å skyte ham hvis han ikke betalte.

46-åringen skal ha oppsøkt mannen etter at han hørte at han hadde svindlet fetteren for et større pengebeløp. Som en følge av denne konflikten skal den svindlede fetteren ha blitt svært nedbrutt, noe som til slutt skal ha ført til at han trengte psykiatrisk behandling.

46-åringen forklarte i retten at han ser på seg selv som en som beskytter de svake, og at han derfor bestemte seg for å oppsøke kristiansandsmannen, og tvinge ham til å gjøre opp for seg.

Ett års fengsel

46-åringen ble dømt til ett års ubetinget fengsel, som var i tråd med aktors påstand. Retten finner det skjerpende at truslene ble fremsatt som ledd i torpedovirksomhet.

I tillegg til torpedovirksomheten er mannen dømt for kjøp og oppbevaring av hasj og kokain, ulovlig oppbevaring av skytevåpen, samt seks tilfeller av kjøring uten førerkort.

Hadde ladd pistol i bilen 16. mai i år ble 46-åringen stoppet av politiet da han var på vei til bekjente i lokalene til Bandidos i Kristiansand. I bilen hans fant politet en ladd 9 millimeter pistol, samt 48 gram kokain og 1,9 gram hasj.

Mannen er tidligere domfelt fire ganger, blant annet for trusler og kjøring uten gyldig førerkort. Han er tidligere idømt en sperrefrist for førerkort på fem år. Denne ble nå forlenget med to år av Kristiansand tingrett.