ARENDAL: -Enhetsledere har balansert regnskapene på stupet i mange år. Om det blir ytterligere kutt i skolen, henger de på utsiden av stupet i et tau som er i ferd med å bli skåret av, sa Lindgren under det politiske debattmøtet på Stinta skole onsdag kveld.

Han mener det blir umulig å gjennomføre tilstrekkelig lovpålagt undervisning om det kuttes ytterligere i midlene til skolen og at dette vil ramme de svakeste først og fremst, skriver Agderposten.

Den spesialtilpassede undervisningen for elever med spesielle behov er per dags dato ikke tilstrekkelig i Arendal. En rapport fra rådmannen viser at fire av fem skoler bryter loven når det kommer til denne typen undervisning.

-Først rammes de svakeste. Nå er det de resterende elevers tur. I skolen blir vi færre kompetente lærere, men flere assistenter. Det er klart det går ut over alle, sier Lindgren.

Han var ikke nådig i sin kritikk av forslaget om kutt onsdag kveld, og mener dette er det mest dramatiske kommune— og fylkestingsvalget for skolene noensinne, melder Agderposten.

Også enhetsleder ved Nesheim skole, Helene Kløcker gjorde inntrykk da hun fikk ordet under debattmøtet i går.

-Dere har ansvaret for at vi sitter i denne dritten. Vi jobber dag ut og dag inn for å gi elevene et best mulig tilbud. Hvis kuttene blir virkelighet, må vi snart må gi opp, sa hun.