VENNESLA: — Det er veldig bra at det engasjerer folk. Jeg tror ikke det vil ta slutt med det første, sier Tommy Røinås til fvn.no.

Ifølge Røinås har det blitt sendt hundrevis av meldinger og mailer til både Svein Skisland, Thorild Bransdal, Kristin Eidet Robstad og Anne Smith.

— Hensikten er å få dem til å stoppe opp og tenke seg om. Jeg håper jeg får i gang en skikkelig grasrotbevegelse, forteller Røinås.

Hovedpersonen, Malli Teresie Røinås, vet ingenting om sms-kampanjen.

— Nei, jeg har ikke sagt noe til henne om det. Nå prøver jeg bare å utnytte de alternative verktøyene jeg har. Vi har jo gjennomgått den formelle mølla uten noe suksess, sier Røinås oppgitt.

Nedlesset med sms-er

Torhild Bransdal, ordfører i Vennesla, har mobilinnboksen full av sinte sms-meldinger etter at Fædrelandsvennen skrev om Malli Røinås (101) som ikke får sykehjemsplass.

— Jeg har fått massevis av sms-er, sier Bransdal til fvn.no.

Det er altså mange som har reagert etter at Fædrelandsvennen lørdag skrev om 101 år gamle Malli Røinås som knapt kan røre seg, men som likevel ikke får sykehjemsplass i Vennesla.

- Advarer mot å bli gammel i Vennesla

De fleste sms-ene, som er sendt til sentrale personer i Vennesla kommune, har den samme ordlyden:

"Malli Teresie Røinås fortjener en mye bedre faglig vurdering av hennes omsorgsbehov enn det hun har fått av Kristin Eidet Robstad, Anne Smith, Svein Skisland og Thorild Bransdal. Hun har aldri spurt om hjelp de siste 100 årene. Nå er hun 101 og rekker ut en hand... Det er også meget påfallende når overleger og helsepersonell ved SSHF, advarer mot å bli gammel i Vennesla. Håper Malli kan få sin siste tid i verdighet i Vennesla. Derfor protesterer jeg herved på behandlingen hun har fått!"

— Det må være en organisert aksjon mot oss, konkluderer Bransdal, som likevel har forståelse for at folk reagerer.

— Folk har full rett til det. Men det er gjort en vurdering, og jeg kan ikke si at en sms-aksjon kan endre den, sier Bransdal.

Rykker ikke frem i køen Det ser altså ut til at Malli Røinås ikke rykker fremover i sykehjemskøen.

— Jeg støtter de vurderingene som er gjort, og de er gjort veldig nøye. Men dette er ikke en statisk situasjon, det blir hele tiden vurdert. Vi har et stort trøkk på sykehjemsplasser - der har vi en utfordring. Men hun kan ikke rykke fram i køen, sier ordføreren, som påpeker at tross alt de andre som står i køen kanskje trenger plassen like mye som Røinås.

— Det er mennesker vi snakker om her.

Bransdal ser også alvorlig på påstanden om at overleger og helsepersonell ved Sørlandet sykehus HF advarer mot å bli gammel i Vennesla.

— Jeg har aldri fått slike advarsler. Det er en ganske kraftig påstand. Jeg skulle da ønske at disse overlegene tok kontakt, sier Torhild Brandsdal.