ARENDAL: Dukene, som er tidligere politimann, ble natt til søndag stanset av to ungdommer som gav seg ut for å være politi. De to var kledt i uniformer fra politiet og vegvesenet.

Da Dukene bad dem om personalia, bløffet den ene og gav seg ut for å være en navngitt politibetjent. Ikke så lurt, da den faktiske politimannen godt visste hvem vedkommende var — og dermed tok unggutten i å lyve.

— Da visste jeg allerede at disse ikke var ekte. Når han i tillegg oppga navnet Atle Loven, gjorde det ikke saken noe vanskeligere. Som politimann i permisjon har jeg god kjennskap til hvem Loven er, og det var absolutt ikke han jeg holdt i, sier Dukene til Agderposten.

Skjøt i lufta

Mens ordføreren holdt den falske politimannen i den ene hånden, greide den uniformskledde å trekke opp et våpen fra lomma, skriver Agderposten.

— Uten forvarsel skjøt han et skudd i lufta. Da slapp jeg ham og de to stakk i bilen. I etterkant tror jeg det var en startpistol han brukte, men jeg var ikke sikker da det hele skjedde.

De to stakk fra stedet i en Chevrolet.

Den virkelige politimannen noterte seg bilets kjennemerke, og en snau time seinere, klokken 02.15, ble bilen funnet forlatt på en parkeringsplass på Longum. I bilen fant politiet vegvesen-uniformen og startpistolen.

Pågrepet Søndag morgen ble to ungdommer pågrepet langs E18 ved Longum. Den ene var kledt i politiuniform.

— Vi har all grunn til å tro at det er de samme personene. De sitter nå i arresten og vil bli avhørt utover dagen. De har mange forhold å forklare seg om, sier operasjonsleder Solås til fvn.no.

— Ikke bare har de utgitt seg for å være offentlige tjenestemenn, de har også ervervet seg uniformene på ett eller annet vis, sier operasjonslederen.