KRISTIANSAND: Julie er født en måned for tidlig. Hun hadde allerede vært i Oslo for å operere bort en svulst i magen da bakterien angrep. Babyen begynte å bli merkbart dårlig rundt klokken 23 på kvelden. Da klokken var 02 samme natt, var det usikkert om hun kom til å overleve.

— Hun var egentlig innlagt på sykehuset, men vi hadde henne hjemme på perm. Hun ble plutselig veldig dårlig, hun hylskrek bare vi prøvde å ta i henne og ville ikke spise. Vi lurte på om hun hadde det vondt, og kjørte rett på sykehuset med henne. Det var flaks at hun allerede var innlagt, hvis ikke hadde hun kanskje ikke fått behandling i tide, forteller Haukom.

På sykehuset fikk babyen pustestopp, og metningen i blodet falt.

Da Julie ble født ble det oppdaget streptokokk B-bakterier både hos mor og barn. Begge fikk derfor behandling etter fødselen. Likevel kom smitten.

— Julie fikk den sjeldne varianten, og ikke den som inntreffer de første 48 timene, forteller far Haukom. Antiobiotikakuren Julie fikk, virket, og hun kom seg raskt.

  • Nå har vi det helt strålende. Julie er frisk som en fisk. Når vi leser om dem det ikke har gått bra med, vet jeg bare at vi har vært veldig heldige, sier Haukom.