KRISTIANSAND: Trakasseringssaken, der en åtte år gammel jente ble stanset i skolens nærområde av en ukjent mann og forespurt om hun ønsket sex, er i dag blitt tatt opp på alle klassetrinn ved Solholmen skole. Rektor har også hatt møter med de ansatte.

— Jeg synes det er uheldig at informasjon tilflyter foreldrene gjennom mediene, og ikke fra skolen først, sier rektor Åse Ellingsen.

Etter at Fædrelandsvennen omtalte saken både på nett og på trykk torsdag og fredag, sender hun ut et orienteringsbrev fra skolen, der hun blant annet redegjør for de to aktuelle tilfellene der den ukjente mannen har kontaktet barn.

"I dag har alle lærerne snakket om saken i klassene og poengtert at elever alltid bør ta følge til og fra skolen. De bør aldri innlate seg med fremmede og alltid ta kontakt med kontaktlærer og vaktger dersom de observerer uvedkommede i skoleområdet vårt," heter det blant annet i skrivet.

Kritikk

Hun må nå tåle skarp kritikk fra engstelige foreldre som har ønsket seg denne informasjonen mye tidligere.

— Forstår du at enkelte foreldrene er opprørte?

— Ja, selvsagt. Jeg forstår kritikken fra foreldre som hadde ønsket informasjon tidligere. Da jeg valgte å ikke gå ut med en orientering til foresatte, var det en vurdering jeg tok tidligere denne uken. Jeg syntes det var riktig da. Jeg drøftet også dette med Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) og politiet.

Rektoren er glad for at det ikke har tilstøtt barna noe utover den verbale trakasseringen, men understreker at hun ser svært alvorlig på det som har skjedd.

— Jeg er opptatt av at barna skal ha det bra, og synes det er en vanskelig sak. Vi må skjerpe oss. På mange måter har dette vært en vekker for oss i forhold til hvilke rutiner vi følger på skolen.

Tiltak Ved siden av det økte vaktholdet ved skolen, har lærerne snakket med elevene i alle klasser.

— Denne saken er i dag er tatt opp med elevene, tilpasset til hvert enkelt aldersnivå, og barna er innprentet at de må ta kontakt med vakter i gule vester dersom de ser uvedkommende på skolens område, sier rektor.

— Jeg håper dette er snakk om to enkelttilfeller, og at vi skal slippe å oppleve noe lignende.