LILLESAND: – Alle er klare for den løsningen. Det er det eneste maktmiddelet vi har, tordner Tore Garvin i FAU ved Lillesand ungdomsskole (LUS).

Representantene i nykonstituert FAU ved LUS gjør seg klare til kamp, og nekter å godta bystyrevedtaket som sier nei til bygging av ny ungdomsskole på Møglestu, som skulle stå ferdig til skolestart i 2008. – Dette er et politisk spill som går ut over fremtidens ungdom i Lillesand, sier Jon Olav Røthe.<EP>Dersom skolesaken ikke kommer opp igjen i bystyret førstkommende mandag, vil FAU mobilisere foreldre for å ta barna ut av skolen.

– Vi mener vedtaket er et overgrep overfor barna, sier nyvalgt leder i FAU, Sonja Wold.

Håp Frp var jokeren som sørget for at det nå kun blir renovering av LUS for 28 millioner kroner. I går var gruppeleder Kay Georg Arntzen på rådhuset for å kontrollere tallene for renoveringen.

– Det er ikke noe nytt i saken, og det er ikke grunnlag for å ta den opp igjen, sier Arntzen.

Leder av Lillesand Bolig og Eiendomsforvaltning, Trygve Emil Eide, mener det vil koste minst 40 millioner å renovere ungdomsskolen slik at den tilfredsstiller nye pedagogiske krav, mens det politiske flertallet mener 28 millioner er nok.

– Vi har et inderlig håp om at noen vil være villig til å ta saken opp igjen i bystyret på mandag, sier varaordfører Arve Danielsen (KrF), en av forkjemperne for ny skole.<EP>Ordfører Arne Thomassen (H) har ingen kommentar til FAUs trussel om å ta elevene ut av skolen.

– Hvis vi får en sprekk i forhold til tallene på LUS er det grunn til se på saken igjen, ikke ellers, sier Thomassen.