LYNGDAL ALLEEN— To menn på 18 og 20 år fra Lyngdal har tilstått å ha tent fyr på Meierigården i Lyngdal, sier lensmann Jan Frostestad til fvn.no. De to var i politiets søkelys som vitner fordi de var observert ved brannstedet kort etter at brannen brøt ut. Da de kom inn til vitneavhøret, tok det kort tid før begge la kortene på bordet. TILSTO.

Og historien de fortalte, er temmelig oppsiktsvekkende: Begge hadde drukket tett natt til søndag. De bestemte seg for å bryte seg inn i Expert-butikken for å stjele radio- og tv-utstyr som de skulle selge videre. - For å avlede politiet, ringte de inn en falsk melding til politiet om at det hadde skjedd en dødsulykke på Borhaug. På den måten regnet de med å få jobbe i fred med tyveriet, sier Frostestad. Men de klarte ikke å bryte seg inn. De forsøkte forgjeves å knuse vindusruten. Til slutt ga de opp. På veien derfra kom de tilfeldigvis over en bensinkanne med noen skvetter i. Den tok de med seg, og tømte bensinen ut over pallestabelen som sto oppetter veggen på Meierigården. Deretter tente de fyr. De to mennene har vært i klammeri med politiet tidligere, og Frostestad mener i hvert fall den ene av dem har en dom på seg fra før. Begge sitter nå varetektsfengslet. I dag vil det bli utferdiget en endelig siktelse, og det vil bli tatt stilling til om de skal fremstilles for varetektsfengsling, eller slippes fri. BRANNEN.

Politiet fikk melding klokken 05.59 i går morges.Ilden spredte seg raskt. Politiet måtte evakuere de nærmeste fem husene, opplyser politibetjent Lasse Moe. Beboerne ble brakt til Rosfjord hotell. Da brannen var slukket ved 14-tiden i går, var bygget ille tilredt. Hele matvarebutikken er fullstendig utbrent, rørleggerforretningen og restauranten har store vann- og sotskader, og det vil ta lang tid å utbedre bygget før lokalene eventuelt kan brukes igjen. - Det er gjort skade for flerfoldige millioner kroner. Heldigvis ble ingen personer skadet, men det er et omfattende kriminelt arbeid de to har utført på morgenkvisten, sier Frostestad. BYGGET.

  • Dette er forferdelig, sier gårdeier Ivar Narvestad og stirrer nesten vantro mot den 3000 kvadratmeter store meierigården der tykk, svart røyk velter opp fra taket ved 10-tiden.Han kjøpte anlegget kort tid etter at meieridriften ble innstilt på slutten av 90-tallet, og har bygd opp gården som utleiebygg for næring i årene etter. Nå var det siste, ledige lokalet ved siden av spiseriet under oppussing. Her skulle en ny leietaker åpne i november. - Næringseiendommene er en bigeskjeft. Jeg jobber i Stavanger, og skulle på jobb i Nordsjøen i morgen. Det blir ikke noe av nå, fastslår Narvestad.Tekst: Steinar Vindslandog Vidar Flødesteinar.vindsland@fvn.no - 38 11 32 92vidar.flode@fvn.no - 38 11 35 72