FLEKKEFJORD: — Vi er stolte over båten som er noe av ypperste i verdenssammenheng, sier administrende direktør Tor Inge Hansen.

Båten, som heter "Normand Ferking" er en ankerhåndterings båt som er bygd for å gjøre riggflyttninger og installasjonsarbeid med på store havdyp. Båten har i tillegg alle forsyningsskips fasiliteter.

Designet utviklet i samarbeid med verft og skipsarkitekter fra Vik & Sandvik AS på Fitjar.

Verftet er spesielt stolt av at båten vil bruke ned mot halvparten av det brennstoffet en tilsvarende båt, bygd for bare få år siden, bruker. - Ikke bare er dette gunstig i forhold til brennstoffskostnader, men det gir også betydelige miljø gevinster i form av reduserte utslipp av miljø gasser. I tillegg er båten utstyrt med et katalysator arrangement som renser det brennstoffet som forbrukes, sier Hansen.

Dessuten er båten designet slik at det meste av arbeidet som foregår på dekk, styres innenfra, og slik sett øker sikkerheten for mannskapet.

Ved levering vil båten starte en fem års charter for Statoil hvor den vil være med å danne ryggraden i deres ankerhåndteringsskips flåte. -Båten er i stand til løft på 500 tonn, opplyser Hansen.