Påtalemyndigheten mener 32-åringen opptrådt grovt uaktsomt da hun kjørte forbi to unge syklister ved Midthassel i retning Borhaug ved 18.45-tiden lørdag 15. oktober i fjor. Aktor, politiadvokat Hilde K. Sakariassen la i Lister tingrett i går ned påstand om 45 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner for Lista-kvinnen, skriver avisen.

Dessuten mener mopedistens bistandsadvokat at hun må ut med 100.000 kroner i oppreisning ettersom han ble livstruende skadet, lå i respirator i en uke og måtte amputere venstrebeinet sitt to ganger.

– Jeg kan ikke fatte hvorfor jeg ikke så ham, sa kvinnen i retten, i følge avisen.

Fartsgrensen på ulykkesstedet er 60 kilometer i timen. Ifølge kvinnens forklaring og rapporter fra Statens vegvesen, hadde bilen hun kjørte en hastighet på om lag 50 kilometer i timen da det smalt. Selv om kvinnen ikke så noe lys fra mopeden anså en overingeniør fra Statens vegvesen det som ganske sikkert at mopeden kjørte med fjernlys da kollisjonen fant sted.

Den unge gutten forklarte i retten i går at han til tross for at han har protese etter å ha mistet venstrebenet håper på en fremtid som anleggsmaskinfører.

Det er uvisst når det faller dom i saken.