KRISTIANSAND: — Saken vil bli oversendt Spesialenheten for politisaker, slik at de kan vurdere om det har foregått noe klanderverdig eller ikke, sier Bjart Gabrielsen, stasjonssjef i Mandal.

Det var en politipatrulje fra Mandal som i går formiddag tok opp jakten på en eldre BMW, og etter en lang politijakt i Søgne og Mandal endte jakten i Vestrhusveien i Søgne. Da hadde politibilen kjørt på fluktbilen, da den bremset kraftig ned i en sving.

Reagerte på farten

Flere øyenvitner Fædrelandsvennen snakket med i går, mente politijakten foregikk i svært høy hastighet.

— Dette er noe av det vanskeligste vi gjør. Vi må hindre at det oppstår fare for publikum, samtidig som vi ikke kan la være å forfølge dem som ikke vil ha noe med oss å gjøre, forklarer Gabrielsen. Han vet ikke hvor fort politibilen kjørte, men har samtidig ikke inntrykk av at det gikk uforsvarlig fort.

Ifølge Gabrielsen var det erfarne politifolk som førte bilen, og Gabrielsen kan ikke huske sist gang en politibil fra Mandal kolliderte med en bil som flyktet fra politiet.

Fikk panikk

— Min klient har forklart at da han så en politibil fikk han panikk. Han har erkjent å ha kjørt uten førerkort, sier 22-åringens forsvarer Stian Kristiansen.

22-åringen ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett. Politiadvokat Hellek Rue la ned påstand om fire uker varetektsfengsling, to av ukene med brev og besøkskontroll.

— Mannen er siktet for flere forhold, blant annet dokumentforfalskning, kjøring i påvirket tilstand og uforsvarlig kjøring, sier Rue.

22-åringen er domfelt en rekke ganger, han ble domfelt fire ganger i 2005, blant annet for narkotika- og vinningskriminalitet.

Avgjørelsen om mannen blir varetektsfengslet kommer senere i dag.