MANDAL : — Jeg er nesten oppvokst på Skagestad. Her spiste vi alltid nistepakken, og hadde jeg penger nok, så kjøpte jeg en Skagestad-bolle. De er verdens beste, sier Randi Stray, mens hun fekter med hendene for å vise hvor gode de var.- Ingen ville gi meg oppskriften. Jeg var til og med på døra til Waldon Skagestad for å få oppskriften, men den fikk jeg aldri, smiler Stray.I november fikk de tre damene Åse Gulbrandsen, Linda Skaar og Trude Skjelten ideen om å gjenreise den tradisjonsrike kafeen. Målet deres var å bevare de gamle tradisjonene for inventar og matutvalg. Kun tilsatt en tanke modernisering. I går ble drømmen til virkelighet for de tre kafévertene. Da Fædrelandsvennen besøkte stedet på formiddagen, var det kø helt ut på gata. Over all forventning

— Vi var spente da vi åpnet i morges. Men nå kan vi si at det har gått over all forventning, forteller Linda Skaar, kjøkkensjef på kafeen.Meningen er at de tre damene skal gjøre alt selv. Baking, matlaging, organisering og vasking. Etter den hektiske åpningsdagen tror Skaar at et av punktene må revurderes.- Jeg tror sannelig vi må ha vaskehjelp, sier hun med et smil.En av de mange gjestene var Else Fredriksen. Hun forteller at Skagestad er stedet hun lenge har savnet.- Det er helt skjønt at de nå har åpnet igjen. Jeg gikk alltid på Skagestad, og nå kommer jeg til å fortsette, sier Fredriksen. Nostalgi

Jorun Lohnås og Therese Klev er mor og datter. De har gode minner fra stedet, og er glad for å kunne fortsette en gammel familietradisjon.- Hver lørdag var vi her. Skagestad er nostalgi for oss. Det er fint å se at de har bevart den gamle stilen, slik at vi kan kjenne igjen stedet slik det var før, mener de.Trioen som nå driver stedet, var fram til nylig ikke sikre på hvilket navn kafeen skulle ha.- Vi diskuterte dette oss imellom og kom fram til at vi skulle beholde navnet. De fleste ville nok ha kalt det Skagestad uansett, sier Skaar om kafeen, som ikke lenger blir drevet av familien Skagestad.- De var faktisk innom tidligere i dag, og de fikk prøvesmake litt mat hos oss, sier hun. Skjenkebevilling

Åse Gulbransen er daglig leder for kafeen. I første omgang kommer stedet kun til å ha åpent på dagtid. Gulbrandsen har søkt om skjenkebevilling, og damene er ikke fremmede for å utvide åpningstidene.- Vi er åpen for det, men vi må først se hvordan det går, avslører Linda Skaar.espen.sand@fvn.no