KRISTIANSAND: Familiefaren kom i politiet søkelys etter at hans datter i fjor høst fortalte om seksuelle overgrep til en lærer, som igjen varslet barnevern og politi. Hun forklarte at faren blant annet hadde gjennomført samleie.

Faren har nektet, og datteren trakk senere tilbake sin forklaring både overfor politiet og i retten. Den tiltalte faren har imidlertid tilstått å ha gjennomført seksuelle tilnærmelser overfor datteren i en periode da hun var mellom 12 og 16 år.

Far skrev falskt brev

Faren skrev like etter at datteren fylte 16 år et fiktivt brev til henne. I dette brevet har angivelig tre muslimske jenter skrevet at siden jenta var fylt 16 år burde hun lære sin far bedre å kjenne, også seksuelt.

”Tiltalte fikk datteren til å hente ved i kjelleren, og da datteren kom ned i kjelleren fant hun dette brevet sammen med gaver, bl.a. 50 kr og et Playstation-spill. Kort tid etter dette ble datteren med faren på en kjøretur i familiens bil”, heter det i dommen. På denne bilturen gjorde faren tilnærmelser, men ble avvist.

— Religiøse undertoner

Tingretten sier at konflikten mellom datteren og faren har religiøse undertoner. Faren er sunni-muslim, og han har inntil en skilsmisse i fjor oppdratt barna etter islamsk tro.

Tingretten har dømt faren til 120 dagers ubetinget fengsel for de seksuelle krenkelsene, der han også hadde som utgangspunkt å tilfredsstille seg selv. Retten mener at det er særdeles straffeskjerpende at krenkelsene er begått overfor et barn og en datter gjentatte ganger.